Χρονόμετρο

  Σύσκεψη για την ασφάλεια του TAP AG Italia- PRT

  Δημοσιεύτηκε στις

  Μια ενδιαφέρουσα πτυχή της κλιμακούμενης αντιπαράθεσης ανάμεσα στην Ρωσία και τη Δύση είναι και η ασφάλεια των εγκαταστάσεων που σχετίζονται με τη μεταφορά ενέργειας. Το θέμα μας ενδιαφέρει καθώς από την Καβάλα διέρχεται ο αγωγός ΤΑΡ και μάλιστα πλησίον από σημεία τα οποία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα, όπως η τύρφη των Τεναγών Φιλίππων ή ακόμη και ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων.

  Το επαναφέρουμε το θέμα καθώς είχαμε χθες ανταλλαγή απόψεων επί ζητημάτων ενεργειακής ασφάλειας, καθώς και ασφάλειας των υποδομών, κατά την συντονιστική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριο Οικονόμου, με υψηλόβαθμα στελέχη της Trans Adriatic Pipeline (TAP) AG Italia-PRT. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας και ο προϊστάμενος επιτελείου αρχηγείου της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και να ευχηθούμε να μην βρεθούμε στο στόχαστρο επιθέσεων.


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.