Χρονόμετρο

  Παντού αύξηση… εκτός της Καβάλας

  Δημοσιεύτηκε στις

  Κατά 7,2% αυξήθηκαν οι αφίξεις στα περιφερειακά αεροδρόμια τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019 και στις εξαιρετικές επιδόσεις που κατέγραψε ο ελληνικός τουρισμός και τον Σεπτέμβριο αναφέρθηκε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή του τ/σ ΣΚΑΪ «Σήμερα» και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου, Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη.

  Όπως δήλωσε ο κ. Κικίλιας, τον Σεπτέμβριο οι αεροπορικές αφίξεις στα περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport αυξήθηκαν κατά 7,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, με τη μεσοσταθμική αύξηση σε Σαντορίνη, Μύκονο, Ρόδο και Κω να φτάνει στο 14%, 15% στα Χανιά και 17% στην Κέρκυρα.

  Οι παραπάνω δηλώσεις είναι μια ακόμη αφορμή για να επανέλθουμε στο θέμα των χαμηλών επιδόσεων του αεροδρομίου της Καβάλας, το οποίο παρουσιάζει τις χειρότερες επιδόσεις, με μείωση τόσο στον αριθμό επιβατών όσο και πτήσεων, όταν σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα υπάρχει σημαντική αύξηση. Είναι ένα  κομβικό θέμα, από την λύση του οποίου κρίνεται και η βιωσιμότητα του τουριστικού μοντέλου της Καβάλας.


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.