Χρονόμετρο

  Β. Κουτεντάκης -Τρ.Πειραιώς: Αγώνας με το χρόνο οι πλήρως ψηφιοποιημένες τράπεζες

  Δημοσιεύτηκε στις

   

   

   

  «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για μια παραδοσιακή τράπεζα, ένας αγώνας ενάντια στο χρόνο για να προσφέρει αυτό που χρειάζονται οι πελάτες της: ταχύτερη, απλούστερη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση», τόνισε ο Βασίλης Κουτεντάκης, Ανώτερος Γενικός Διευθυντής, Chief Retail Banking της Τράπεζας Πειραιώς, στο Athens Innovation Forum 2022 της Mastercard.

   

  O κ. Κουτεντάκης, συμμετέχοντας σε συζήτηση με θέμα Banking for Tomorrow, επισήμανε ότι «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι για εμάς στην Τράπεζα Πειραιώς, στρατηγική προτεραιότητα. Πρόκειται για έναν αγώνα ενάντια στο χρόνο καθώς και τα fintechs παγκοσμίως εισάγουν νέους, ταχύτερους, απλούστερους και πιο αποτελεσματικούς τρόπους συναλλαγών για τους πελάτες τους. Και αυτό στην πραγματικότητα, χρειάζονται οι πελάτες. Σε αυτή την εξέλιξη, παίζουν ρόλο και οι ίδιες οι τράπεζες, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη καινοτομίας».

   

  «Στην Τράπεζα Πειραιώς, προχωρήσαμε ακόμη περισσότερο και δημιουργούμε μία fintech, δηλαδή μία πλήρως ψηφιοποιημένη Τράπεζα, με πλήρη τραπεζική άδεια, σε συνεργασία με την Natech, η οποία είναι μια ευρωπαϊκού επιπέδου Fintech που αναπτύσσει συστήματα για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα πρώτης γραμμής επί σχεδόν 20 χρόνια. Η νέα ψηφιακή μας τράπεζα έχει την φιλοδοξία να ανταγωνιστεί τράπεζες και fintechs σε Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη», τόνισε ο κ. Κουτεντάκης.

   

  Σε ερώτηση για τη σημασία του ESG για τις τράπεζες και ειδικότερα, για την ESG στρατηγική της Τράπεζας Πειραιώς, ο κ. Κουτεντάκης τόνισε ότι λόγω του μεγέθους της κλιματικής κρίσης και της σημασίας που έχουν οι περιβαλλοντικοί κίνδυνοι για τις επιχειρήσεις, το στοιχείο του ESG αναδεικνύεται ως κεντρικό.

  Για να επιτευχθούν οι στόχοι του ESG απαιτείται μια συνολική προσέγγιση και υψηλό επίπεδο δέσμευσης και τεχνογνωσίας και παρά το γεγονός ότι διαφέρουν οι στρατηγικές των επιχειρήσεων, το κρίσιμο σημείο είναι το χτίσιμο της δυνατότητας προσαρμογής και της ικανότητας ανταπόκρισης σε αλλαγές και απρόβλεπτα γεγονότα που έχουν ουσιώδη επίπτωση στη λειτουργία ενός οργανισμού, είπε χαρακτηριστικά.

   

  Η Τράπεζα Πειραιώς έχει τέσσερις στρατηγικές προτεραιότητες στο πλαίσιο της ολιστικής προσέγγισής στις δράσεις για το κλίμα:

  • ενισχύει και συμβουλεύει τους πελάτες της κατά την μετάβαση σε κλιματικά ουδέτερες δραστηριότητες, και μάλιστα όχι μόνο στις μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και στις μεσαίες, μικρές, ακόμη και για ιδιώτες πελάτες της.
  • επιδιώκει την επίτευξη ουδέτερου περιβαλλοντικού αποτυπώματος στις λειτουργίες της
  • προωθεί τη μετάβαση του χαρτοφυλακίου χρηματοδοτήσεων σε κλιματικά ουδέτερο έως το 2050 ή νωρίτερα
  • διαχειρίζεται ενεργά τους κλιματικούς και περιβαλλοντικούς κινδύνους, αναπτύσσοντας τη μεθοδολογία της.

   

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.