Χρονόμετρο

  Θάσος: Φυσική πισίνα με σμαραγδένια νερά.

  Δημοσιεύτηκε στις

  Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Δίας δημιούργησε την παραλία Γκιόλα για να κάνει το λουτρό της στα ζεστά νερά η θεά Αφροδίτη. Σήμερα, παρά το γεγονός πως μιλάμε για θαλασσινό νερό και καμία θεϊκή παρέμβαση, το εν λόγω στολίδι της Θάσου χαρακτηρίζεται ως «φυσική πισίνα» σπάνιας ομορφιάς που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχα θαύματα της φύσης σε άκρως τουριστικά θέρετρα σε ολόκληρο τον κόσμο.

  Η ιδιαιτερότητα και η ομορφιά της συγκεκριμένης παραλίας την κατατάσσει στη λίστα με τις must-visit ακτές της χώρας μας και κανείς δεν απορεί για τον λόγο.

  Η Γκιόλα ή αλλιώς «το δάκρυ της Αφροδίτης» -όπως αγαπούν να την αποκαλούν οι ντόπιοι- βρίσκεται στο καταπράσινο νησί της Θάσου και αποτελεί το πιο όμορφο, προβεβλημένο και πολυφωτογραφημένο σημείο του. Το τοπίο είναι πρωτόγνωρα όμορφο και σύμφωνα με τα σχόλια των επισκεπτών σε δημοφιλείς τουριστικές πλατφόρμες «θα πρέπει να κάνει τους Έλληνες να αισθάνονται περήφανοι που ανήκει στην χώρα τους». Υπερβολικό σχόλιο; Μάλλον όχι.

  Στην ουσία, η Γκιόλα δεν είναι παρά μία πανέμορφη φυσική πισίνα με βάθος τρία μέτρα και διαστάσεις 20mx15m. Το μπάνιο σου θα το κάνεις άνετα, όμως η εμπειρία να κολυμπάς σε μια φυσική, στενή πισίνα είναι κάτι παραπάνω από μοναδική. Είναι ανεπανάληπτα απολαυστική και σίγουρα… αξίζει να φωτογραφηθεί. Οι πιο νέοι και τολμηροί κάνουν βουτιές από τον ψηλό βράχο, δραστηριότητα που σαφώς απαιτεί προσοχή και δεν ενδείκνυται για παιδιά δίχως επίβλεψη.

   

  Περισσότερα εδώ:

   


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.