Τα άτομα με Δυσλεξία αντιμετωπίζονται ως «χαμηλής νοημοσύνης», ενώ στην ουσία είναι μια διαφορετική νοημοσύνη που όσοι την έχουν, αρκετά συχνά, παρουσιάζουν μια εξαιρετική ικανότητα αντίληψης στα μαθηματικά. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Γεωργούλης έχει αναλάβει να «σηκώσει το θέμα» ώστε στο χώρο εργασίας τα άτομα με δυσλεξία να μπορούν να εξελίσσονται εργασιακά.
Ανέλαβε λοιπόν δράση για να μπορέσει η Ε.Ε. να συγκροτήσει μια πολιτική που θα δίνει εργασιακές ευκαιρίες στα άτομα με δυσλεξία. Η πρωτοβουλία του κ. Γεωργούλη, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να στεφτεί από επιτυχία, γιατί σε τελική ανάλυση όλοι έχουν να προσφέρουν στην κοινωνία, αρκεί να τους δοθεί η ευκαιρία. Πρέπει λοιπόν όλοι, με το λόγο και τα έργα τους να ενισχύουμε αυτή την πρωτοβουλία.
Δημοσιεύτηκε στις
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.









