Μέσα σε λίγες εβδομάδες, οικογένεια δεύτερου δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης καλείται στην Πολεοδομία Παγγαίου για δήθεν «ελέγχους».
Κανείς πλέον δεν πιστεύει ότι η υπηρεσία αποφάσισε τυχαία ή συμπτωματικά να ελέγχει μόνο μέλη της αντιπολίτευσης.
Είναι ξεκάθαρο: εκτελούνται στοχευμένες, εκβιαστικές και κακοήθεις καταγγελίες από συγκεκριμένο άτομο, με σκοπό να λειτουργήσουν ως μηχανισμός πίεσης.
Καλούμε τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Αναστασιάδη να πάψει να κρύβεται πίσω από τη σιωπή και:
να δώσει εδώ και τώρα στη δημοσιότητα ποιος υπογράφει αυτές τις καταγγελίες,
να τον απομονώσει πολιτικά,
και να διασφαλίσει ότι καμία υπηρεσία του Δήμου δεν χρησιμοποιείται για να εντείνει τις πιέσεις απέναντι σε εκλεγμένους εκπροσώπους .
Η σιωπή σε αυτή την περίπτωση δεν αποτελεί ουδετερότητα, αλλά αντίθετα δίνει την εντύπωση ότι η δημοτική διοίκηση ανέχεται πράξεις που υπονομεύουν το κύρος του Δήμου.
Αν ο Δήμαρχος επιλέξει ξανά να «κάνει πως δεν ξέρει», τότε θα θεωρηθεί συνυπεύθυνος γι’ αυτές τις στοχευμένες διώξεις.
Η ανοχή του ισοδυναμεί με κάλυψη.
Και η κάλυψη σημαίνει αποδοχή και συμμετοχή.
Εμείς δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτό το παιχνίδι.
Αν ο Δήμαρχος δεν αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στην πολιτική αξιοπρέπεια θεσμών και ανθρώπων, τότε θα ενημερώσουμε τις αρμόδιες αρχές, και όλους τους θεσμούς στο πανελλήνιο για όσα συμβαίνουν στο Παγγαίο.
Μαρία Βαρύτη
Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης
Δημοτική Σύμβουλος
Δημοσιεύτηκε στις
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.






