Χρονόμετρο

Γιατί είναι αναγκαίες οι ρυθμίσεις πέριξ του νοσοκομείου Καβάλας

Δημοσιεύτηκε στις

 

 

O Αχιλλέας Γερόπουλος διοικητής του νοσοκομείου με ανάρτησή του απαντάει στα σχόλια σχετικά με τις ρυθμίσεις στον χώρο πέριξ του νοσοκομείου:

«Σε μια δημοκρατική κοινωνία κάθε άνθρωπος  έχει το ελεύθερο της γνώμης του και η εκφορά της όποιας κριτικής στο δημόσιο διάλογο είναι καλοδεχούμενη και αποτελεί συχνά το μέσο παραγωγής λύσεων.

Είθισται ακόμη αυτοί που ασκούν  διοίκηση να γίνονται αποδεκτές κριτικής, συχνά  διατυπωμένης και με αιχμηρό τρόπο. Κι αυτό ακόμη είναι καλοδεχούμενο ή έστω αποδεκτό εφόσον πληροί τους κανόνες της διαλεκτικής τέχνης.

Η στείρα όμως κριτική, αυτή που σκοπό έχει αποκλειστικά την  διαφωνία και τη δημιουργία εντυπώσεων και ουδαμώς ενδιαφέρεται για την εξεύρεση λύσεων είναι κάτι στο οποίο θα με βρείτε σταθερά απέναντι.

Πολλώ δε μάλλον όταν το θέμα της συζήτησης είναι κάτι που αφορά την ουσία της ύπαρξης, την προστασία της ίδιας της ανθρώπινης ζωής.

Ο λόγος ,όπως αντιλαμβάνεστε για την “αναστάτωση” που προκλήθηκε τις τελευταίες μέρες με το έργο της διαγράμμισης και τοποθέτησης εύκαμπτων στηλών στον περίβολο του νοσοκομείου.

Όπως έχω εξηγήσει προκαταβολικά σε δελτίο τύπου που εξέδωσα, το έργο ήταν επιβεβλημένο από τους κανονισμούς ασφαλείας που προέκυψαν από σύσκεψη με τους αρμοδίους φορείς προκειμένου να κινούνται με ευχέρεια στον περίβολο του νοσοκομείου γερανοφόρα οχήματα της πυροσβεστικής και άλλα οχήματα έκτακτης ανάγκης καθώς φυσικά και τα ασθενοφόρα.

Οι φυσικές καταστροφές δεν είναι πλέον ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας που αφορά τον κινηματογράφο αλλά δυστυχώς, όπως μας υπενθυμίζει με σκληρό τρόπο η πραγματικότητα ένα στοιχείο της καθημερινότητας για το οποίο έχουμε χρέος να ετοιμαστούμε.

Ώστε όταν έρθει εκείνη η ώρα να έχουμε τα μούτρα να αντικρύσουμε τους πολίτες,που με το δίκιο τους θα μας ψέξουν αν χαθούν ανθρώπινες ζωές ή κινδυνεύσουν εξαιτίας παραλείψεων μας.

Εν κατακλείδι λοιπόν θα επαναλάβω πως λυπάμαι για την όποια ταλαιπωρία πολιτών και εργαζομένων προκύψει από τη διαδικασία ολοκλήρωσης του έργου ή και μετά από αυτό, αλλά φρονώ πως κάθε δημοκρατικός άνθρωπος, έχει τη στοιχειώδη αλληλεγγύη ώστε να βάζει την όποια ταλαιπωρία του κάτω  από το κοινό καλό και την ανάγκη για διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής».


Δημοσιεύτηκε στις

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.