Χρονόμετρο

  Και ο Δήμος Δοξάτου στις επάλξεις για την όδευση του αγωγού ΤΑΡ

  Δημοσιεύτηκε στις

  Σύσκεψη φορέων της Δράμας με στελέχη της Κοινοπραξίας για την κατασκευή του νέου αγωγού φυσικού αερίου

   

   

  Ευθείες βολές κατά του πρώην δημάρχου Δοξάτου Τάσου Χατζηλαζάρου εξαπέλυσε ο διάδοχος του, Δημήτρης Δαλακάκης, στο περιθώριο συνάντησης τοπικών φορέων της Δράμας, με στελέχη της Κοινοπραξίας του αγωγού Τ.Α.Ρ., που έγινε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο Καλαμπάκι το πρωί της Τετάρτης (10/9).

  Ο κ. Δαλακάκης, που συγκάλεσε με επιστολή στην Κοινοπραξία τη χθεσινή συνάντηση στην οποία τόνιζε προς τους εκπροσώπους της εταιρείας να εμφανιστούν μέχρι χθες το μεσημέρι στο δημαρχείο προκειμένου να παρέχουν «επίσημα επαρκείς εξηγήσεις στο ζήτημα της χάραξης του αγωγού, αλλιώς θα είστε ανεπιθύμητοι κι εσείς κι ο αγωγός σας», διαμαρτυρήθηκε για την παντελή έλλειψη ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας αναφορικά με τον σχεδιασμό, ενώ ήταν ιδιαίτερα καυστικός για την απουσία του προκατόχου του, κ. Χατζηλαζάρου, στον οποίο όπως τόνισε ήθελε να κάνει αρκετές ερωτήσεις για τη στάση του το προηγούμενο διάστημα ενώπιον των στελεχών του Τ.Α.Ρ. και ξεκαθάρισε ότι τον πρώτο λόγο για τη στάση που θα κρατήσει ο δήμος Δοξάτου είναι οι αγρότες της περιοχής.

  «Στείλαμε επιστολή στην Κοινοπραξία, ζητώντας να μας επιδοθούν οι ψηφιακοί χάρτες αυτής της όδευσης και να είναι παρόντα τα στελέχη της στη σημερινή σύσκεψη που συγκαλέσαμε μετά από δική μας πρόταση, ώστε να ενημερώσουν τους τοπικούς φορείς της Δράμας. Ο δήμος Δοξάτου είχε αποχή από τις διαδικασίες το προηγούμενο διάστημα. Ήθελα να ρωτήσω ορισμένα πράγματα τον κ. Χατζηλαζάρου (σ.σ. τον τέως δήμαρχο) για τις συσκέψεις που συμμετείχε κι ο ίδιος. Με τις δικές μας υπηρεσίες θα μελετήσουμε τις επιπτώσεις. Τα περιθώρια είναι ασφυκτικά για εμάς. Σε συνεργασία με το Τ.Ε.Ε.-Α.Μ. και το ΓΕΩΤ.Ε.Ε., αλλά πολύ περισσότερο με τους αγρότες της περιοχής θα μελετήσουμε όλα τα προβλήματα που προκαλούνται από αυτή την -οριστική όπως φαίνεται- όδευση. Έχουμε προγραμματίσει κι άλλες συναντήσεις με την εταιρεία, όπου θα πάρουν μέρος και φορείς και αγρότες. Έχουμε θέσει ήδη ζητήματα αλλαγής της όδευσης, όμως οι αγρότες θα καθορίσουν τη στάση που θα κρατήσουμε».

   

  «Μπορούν να γίνουν τροποποιήσεις μέχρι την τελική αδειοδότηση»

   

  Παρών στη χθεσινή συνάντηση ήταν και ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε.-Α.Μ., Δημήτρης Κυριαζίδης, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η πρόταση του Τ.Ε.Ε.-Α.Μ. έχει απορριφθεί οριστικά. Συζητείται η τελική πρόταση που παρουσίασε η Κοινοπραξία στο γραφείο του κ. Μανιάτη την περασμένη Τετάρτη. Συζητούνται, επίσης, θέματα αντισταθμιστικών οφελών, τα οποία δεν είναι επί της παρούσης να αναφερθούμε. Πρώτη φορά γίνεται ενημέρωση των φορέων στον νομό Δράμας και πως θα διέλθει ο αγωγός από την περιοχή. Υπάρχουν περιθώρια για αλλαγές μέσα στον διάδρομο δύο χιλιομέτρων. Μπορούν να γίνουν τροποποιήσεις μέχρι την τελική αδειοδότηση της εγκατάστασης του αγωγού».

  Στήριξη στην τοπική κοινωνία και τους αγρότες υποσχέθηκαν ο βουλευτής της Ν.Δ., Δημήτρης Κυριαζίδης και αυτός του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Χρήστος Καραγιαννίδης. Μάλιστα, ο βουλευτής της Ν.Δ. υπογράμμισε ότι έγιναν δέκα συναντήσεις με την προηγούμενη δημοτική αρχή του κ. Χατζηλαζάρου, κάτι που ο ίδιος, όπως είπε, αγνοούσε! Συμπλήρωσε ακόμη ότι υπάρχει χρόνος για αλλαγές, μέχρι να ξεκινήσει η κατασκευή του αγωγού από την περιοχή της Δράμας.

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.