Χρονόμετρο

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για εκδήλωση του μορφώματος Έλληνες

Δημοσιεύτηκε στις

Πλησιάζουν εκλογές και βγήκαν τα ναζιστικά μορφώματα, δεκανίκια του συστήματος, ξανά στο μεϊντάνι. Πληροφορηθήκαμε ότι τις επόμενες ημέρες το «κόμμα» του καταδικασμένου ναζιστή Κασιδιάρη σχεδιάζει να κάνει παρουσίαση υποψηφίων για την Ανατ. Μακ. και Θράκη στο κέντρο της Καβάλας. Τα απομεινάρια του απόπατου της Χρυσής Αυγής νομίζουν ότι μπορούν με την παρουσία τους να δηλητηριάσουν την πόλη της Καβάλας, την πόλη της προσφυγιάς, του εργατικού κινήματος και του αντιφασιστικού αγώνα.

Όλο το προηγούμενο διάστημα και κυρίως μετά από το έγκλημα στα Τέμπη, με τους χιλιάδες εργαζόμενους, φοιτητές και μαθητές που πλημύρισαν τους δρόμους οργανωμένα στην Καβάλα και σε όλη την Χώρα με αποφάσεις από τις ομοσπονδίες τους, τα εργατικά κέντρα, με αποφάσεις από τους φοιτητικούς συλλόγους και τα μαθητικά συμβούλια, διατρανώνοντας το σύνθημα «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», όλα τα αστικά κόμματα και οι μηχανισμοί τους έβαλαν για ακόμα μια φορά μπροστά την «αντισυστημική δεξιά».

ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και τα αστικά ΜΜΕ προσπάθησαν να συσχετίσουν τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας με την εποχή που οι ίδιοι κλωσούσαν το αυγό της Χ.Α. έξω από την Βουλή. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ο καθένας από την μεριά του, δήθεν αγωνιούν για την «ενίσχυση αντισυστημικών κομμάτων». Μέχρι και δημοσκόπους-εκλογολόγους επιστράτευσαν για να στηρίξουν την θεωρία τους για το δήθεν «αντισυστημικό κόμμα» του εγκληματία ναζιστή Κασιδιάρη.

Το έργο το ξέρουμε καλά. Όποτε το σύστημα τους έχει ανάγκη ψάχνει κατακάθια μέσα στο βούρκο για να τα αξιοποιήσει. Τόσα χρόνια μέσα στην Βουλή, όταν ήταν για τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου, οι «αντισυστημικοί» ψήφιζαν με τα δυο τα χέρια. Έξω από την Βουλή οργάνωναν δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε μέλη εργατικών σωματείων, σε κομμουνιστές. Δολοφονούσαν αγωνιστές και μετανάστες. Φυσικά οι υπηρεσίες τους δεν έμειναν «απλήρωτες», αφού φρόντισαν οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να καθυστερήσουν οι δίκες για την Χ.Α., για να πέσουν όσο το δυνατόν στα μαλακά οι εγκληματίες.

Τις προηγούμενες βδομάδες βλέπαμε το σόου στην Βουλή για το δήθεν μπλοκάρισμα στο μόρφωμα Κασιδιάρη. Ξέρουμε καλά όμως ότι την Χ.Α. ο λαός την τσάκισε, όπως θα τσακίσει και τα απομεινάρια της. Η Καβάλα έχει μακριά ιστορία αγώνων. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν θα επιτρέψουν τα μιάσματα να βρωμίσουν την πόλη μας.

Ούτε στην Καβάλα ούτε πουθενά.

Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ

Τομεακή Επιτροπή Καβάλας της ΚΝΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.