Χρονόμετρο

  2ο ΓΕΛ Καβάλας: Εξερεύνησαν και  προβληματίστηκαν για ζωτικά θέματα κατανάλωσης αλκοόλ από ανήλικους

  Δημοσιεύτηκε στις

   

   

  To 2o ΓΕΛ Καβάλας συνεχίζοντας την προσπάθεια του να καλλιεργεί στους μαθητές και τις μαθήτριες ευαισθησίες, αξίες και πρότυπα αναγκαία για τη διαπαιδαγώγηση των μελλοντικών δημοκρατικών πολιτών συμμετείχεγια 2η συνεχόμενη χρονιά , με δύο τμήματα της Β’ και 1 τμήμα της Α΄ τάξης, την Πέμπτη 24 και την Παρασκευή  25  Νοεμβρίου 2022, στο πρόγραμμα Smashed, το οποίο υλοποιείται σε περισσότερες από 25 χώρες σε όλο τον κόσμο.

  Οι μαθητές και μαθήτριες μας  παρατήρησαν, εξερεύνησαν και  προβληματίστηκαν για ζωτικά θέματα κατανάλωσης αλκοόλ από ανήλικους μέσα από τη διαδραστική εμπειρία του Smashed Online που είναι σχεδιασμένο για να βοηθά τους νέους ανθρώπους να παίρνουν υπεύθυνες αποφάσεις για την κατανάλωση αλκοόλ καινα κάνουν υπεύθυνες επιλογές για το αλκοόλ όταν φτάσουν σε νόμιμη ηλικία κατανάλωσης αλκοόλ.

  Τι μπορεί να συμβεί αν ένας ανήλικος καταναλώνει αλκοόλ; Παρακολουθώντας τις ζωές τριών εφήβων καθώς εξελίσσεται η ιστορία, οι μαθητές αλληλεπιδρούν με κάθε χαρακτήρα , τον βοηθούν να πάρει αποφάσεις και εξερευνούν τις αποφάσεις που παίρνουν.Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αγγίζει τους εφήβους, καθώς αποτελεί κομμάτι της ζωής τους και ταυτόχρονα παρουσιάζεται με έναν τρόπο που τους βάζει σε αναστοχασμό και τους επηρεάζει εποικοδομητικά επιτρέποντας στους μαθητές να μάθουν για τους κινδύνους της πίεσης από τους συνομηλίκους και της κατανάλωσης αλκοόλ μέσω μιας διαδραστικής κινηματογραφικής εμπειρίας

  Η διαδραστική ταινία είναι συνδυασμένη  με δραστηριότητες για τη βελτίωση της γνώσης, της κοινωνικής ευαισθητοποίησης και των δεξιοτήτων λήψης αποφάσεων για την κατανάλωση αλκοόλ από ανηλίκους καθώς οι μαθητές μπορούν να ακούσουν τηλεφωνικές κλήσεις με τους διαφορετικούς χαρακτήρες και να επιλέξουν  τι θέλουν  να τους ρωτήσουν.

  Το δίωρο εργαστήριο πραγματοποιήθηκε  διαδικτυακά από την κ. Βόγκλη-Τελέσιλλα η οποία και  παρουσίασε το πρόγραμμα στους μαθητές κατευθύνοντας την εξέλιξη της ιστορίας.

   

  Ο Δ/ντής


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.