Χρονόμετρο

  Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (PRP). Η εφαρμογή στη Σύγχρονη Ορθοπαιδική” του Κέντρου Υγείας Καβάλας.

  Δημοσιεύτηκε στις

   

  ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ / 4η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (PRP). Η εφαρμογή στη Σύγχρονη Ορθοπαιδική” του Κέντρου Υγείας Καβάλας.

  Παρουσίαση του Ιατρείου Αναγεννητικής Ιατρικής Μυοσκελετικών Παθήσεων

  Μία ενδιαφέρουσα ομιλία από τον Ορθοπαιδικό – Χειρουργό του Κέντρου Υγείας Καβάλας, Ροδίωνα Μαυρόπουλο, με θέμα “Πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (PRP). Η εφαρμογή στη Σύγχρονη Ορθοπαιδική”, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 20 Μαΐου 2024, στην κεντρική αίθουσα της Μεγάλης Λέσχης.
  Η θεραπεία PRP (Platelet Rich Plasma) είναι μια σύγχρονη, βιολογική μορφή θεραπείας μυοσκελετικών παθήσεων, η οποία συνίσταται στην έγχυση πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια (παρασκευάσματος συμπυκνωμένων αιμοπεταλίων-αυξητικών παραγόντων) στην πάσχουσα περιοχή. Ενισχύει σημαντικά τη διαδικασία επούλωσης των τραυματισμένων ιστών (τενόντων, χόνδρων, οστών και μυών), με φυσικό τρόπο και χωρίς να εμπεριέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο.
  Στην ίδια εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε και το Ιατρείο Αναγεννητικής Ιατρικής Μυοσκελετικών Παθήσεων του Κέντρου Υγείας Καβάλας, παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Πρόνοιας, Έλσα Βακιρτζή.

   ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ 

  Σύλλογος Εβριτών Ν. Καβάλας
  Σύλλογος Φίλων Κλασσικού Αθλητισμού Καβάλας
  Υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας.

  Κώστας Σαραϊδάρης


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.