Χρονόμετρο

  ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ: Μπελάδες από τις απευθείας αναθέσεις

  Δημοσιεύτηκε στις

  Την υπογραφή του Λ. Ρακιντζή φέρει το πόρισμα που έφτασε την Παρασκευή (14/11) στον δήμο Καβάλας για αναθέσεις της Αντιδημαρχίας Πρασίνου και Καθαριότητας επί διοικήσεως Κ. Σιμιτσή – Σήμερα ανακοινώσεις από τη Δ. Τσανάκα

   

   

   

  Το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης αναφορικά με τις απευθείας αναθέσεις της υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου Καβάλας επί διοικήσεως Κωστή Σιμιτσή έφτασε στα χέρια της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα την περασμένη Παρασκευή (14/11).

  Το περιεχόμενο του πορίσματος δεν έγινε ακόμη γνωστό, καθώς η δήμαρχος μελετά με τη νομική υπηρεσία και υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου αν και κατά πόσο βαρύνονται με ευθύνες πολιτικά πρόσωπα και υπηρεσιακοί παράγοντες, ενώ πλήρως ενημερωμένος για τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι και ο -Καβαλιώτης- Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, που υπογράφει το πόρισμα.

   

   

   

  Η έρευνα του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. διήρκεσε περισσότερο από έναν χρόνο και παρακινήθηκε έπειτα από καταγγελίες του συμπολίτη μας εργολήπτη δασοτεχνικών έργων, Δημήτρη Μπουζιά, ο οποίος κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του, η οποία έφτασε τόσο στο «Χ», αλλά και στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας, για έξι περιστατικά απευθείας αναθέσεων της Αντιδημαρχίας Πρασίνου και Καθαριότητας επί διοικήσεως Κωστή Σιμιτσή και αντιδημάρχου Τάσου Χατζηαναστασίου.

  Ο Δ. Μπουζιάς σημειώνει στην καταγγελία του ότι τα περιστατικά αυτά καταγράφονται στις 11/11/2013 (Εργασίες καθαρισμού και απομάκρυνσης υπολειμμάτων παρόδιας βλάστησης και απορριμμάτων κατά μήκος των δασικών οδών στις Δ.Ε. Φιλίππων και Καβάλας, προϋπολογισμού 19.469,18 €), στις 3/12/2013 (Διαχείριση κόμης και κορμού επικίνδυνων δέντρων, προϋπολογισμού 11.000€), τον Δεκέμβριο του 2013 (Διαχείριση κόμης υψηλών δέντρων, ύψους 20.000€), στις 16/7/2014 (Εργασίες διαχείρισης κόμης ψηλών και δυνητικά επικίνδυνων δέντρων, προϋπολογισμού 19.999,81€), στις 16/7/2014 (Κοπή ανταγωνιστικής βλάστησης στη Δ.Ε. Φιλίππων, ύψους 23.299,89€) και στις 14/8/2014 (Απομάκρυνση εύφλεκτης βιομάζας στις περιοχές Δημοτικά δασάκια Παναγούδας και Πεντακοσίων, Δημοτικά Αλσύλλια, περιαστικό δάσος Καβάλας, ύψους 24.415,50€.

  Ο εργολήπτης Δ. Μπουζιάς καταγγέλλει τις συγκεκριμένες διαδικασίες ως μια βιομηχανία απευθείας αναθέσεων, ζητώντας να επικρατήσουν διαφάνεια στον δήμο Καβάλας.

  Η δήμαρχος Καβάλας μελετούσε ως αργά χθες με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τον νομικό Απόστολο Αγελαράκη το συγκεκριμένο πόρισμα του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. και σήμερα θα προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης για το αν και κατά πόσο αντιστοιχούν ποινικές ευθύνες σε αιρετούς και υπαλλήλους του δήμου Καβάλας.

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.