Χρονόμετρο

  Παγγαίο Όρος: Το must για χειμερινή απόδραση στη Καβάλα.

  Δημοσιεύτηκε στις

   Ένα βουνό με σπουδαίο φυσικό πλούτο και σπάνιες φυσικές ομορφιές. Ιδανικό τις φθινοπωρινές και χειμερινές σας αποδράσεις.

  Το Παγγαίο είναι γνωστό από τη μυθολογία, αφού εκεί λέγεται ότι έζησε ο Ορφέας και είχε το ιερό του ο θεός Διόνυσος, ο μεγάλος θεός της Θράκης. Δάση από οξιές, έλατα, καστανιές, πλατάνια και δρυς σκεπάζουν τις πλαγιές και τις ρεματιές του.

  Ο Δήμος Παγγαίου, σε πολύ μικρή απόσταση από την Καβάλα, προσφέρεται τόσο για καλοκαιρινές όσο και για χειμερινές αποδράσεις. Παραδοσιακοί οικισμοί, πλακόστρωτα σοκάκια, κάστρα και πύργοι αλλά και η φυσική ομορφιά που παρουσιάζει η περιοχή, συνθέτουν την πολυποίκιλη ομορφιά του Δήμου.

  Το Παγγαίο όρος είναι αυτό που κλέβει την παράσταση και πρέπει έστω για λίγο να βρεθείτε μέσα στον κόσμο του. Κορυφή του Παγγαίου είναι το Μάτι, ή αλλιώς Κόζνιτσα, που φτάνει στα 1.956 μέτρα, αλλά η πιο διάσημη κορυφή είναι το Αβγό στα 1.835 μέτρα, η οποία ονομάζεται και Πιλάφι.

  Το όνομα του βουνού προέρχεται από τον Παγγαίο, γιο του θεού Άρη, ο οποίος από τις ενοχές του για την αιμομιξία που άθελά του διέπραξε με τη κόρη του, αυτοκτόνησε πάνω στο όρος.

  Το Παγγαίο υπήρξε μαγνήτης ανά τους αιώνες για πολλούς λαούς, λόγω των πλούσιων μεταλλείων χρυσού και αργύρου, καθώς και για τη ξυλεία του που χρησιμοποιούταν για την κατασκευή πλοίων.

  Διαβάστε περισσότερα εδώ:

  https://www.diakopes.gr/general/paggaio-oros-to-must-gia-xeimerini-apodrasi-sti-kavala/


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.