Χρονόμετρο

  ΚΑΒΑΛΑ: Στον αέρα η δωρεά της ανακατασκευής του κτιρίου  της παλιάς ορθοπεδικής κλινικής;

  Δημοσιεύτηκε στις

   

   

  Στον αέρα φαίνεται ότι βρίσκεται ακόμα η δωρεά ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ για την ανακατασκευή του επί πολλά χρόνια εγκαταλελειμμένου κτηρίου της παλιάς ορθοπεδικής κλινικής στην ευρύτερη περιοχή του σανατόριου.

   

  Σύμφωνα με πληροφορίες από μέλη της Ιατρικής Εταιρείας μέχρι και σήμερα το διοικητικό συμβούλιο δεν έχει αποδεχθεί την πρόταση της δωρεάς όπως την μετέφερε ο πολιτικός μηχανικός Χαράλαμπος Χρυσανίδης, που είναι και ο εκπρόσωπος του ανώνυμου μέχρι και σήμερα δωρητή.

   

  Μάλιστα, προ ημερών, ο πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Ξενοφών Κροκίδης σε δηλώσεις του σε τοπικά ΜΜΕ είχε δηλώσει εμμέσως πλην σαφώς πως ακόμα δεν έχουν ληφθούν οριστικές αποφάσεις για την τελική χρήση του κτιριακού συγκροτήματος.  Δηλαδή, δεν είναι σίγουρο, πως το κτίριο αυτό θα λειτουργήσει ως γηροκομείο. Το γεγονός αυτό είναι πιθανόν να δυσκολεύει και την πρόθεση του δωρητή για την ανακατασκευή της παλιάς κλινικής αφού ακόμα δεν του έχει γίνει γνωστό ποια θα είναι η χρήση του.

   

  Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί κάποιες προκαταρκτικές μόνο εργασίες στο περιβάλλοντα χώρο της ορθοπεδικής κλινικής όπως για παράδειγμα ο καθαρισμός του οικοπέδου και η περίφραξη. Επίσης, έχουν ληφθεί και τα πρώτα δείγματα προκειμένου να διαπιστωθεί η επάρκεια της στατικότητας του κτιριακού συγκροτήματος.


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.