Χρονόμετρο

  Καβάλα: Όταν η Αντζελίνα Τζολί «συνάντησε» τη Μαρία Κάλλας.

  Δημοσιεύτηκε στις

  Τα τελευταία 24ωρα, η Αντζελίνα Τζολί βρίσκεται στην Ελλάδα για τα γυρίσματα ταινίας που είναι αφιερωμένη στη ζωή και το έργο της Μαρίας Κάλλας.

   

   

   

  Ωστόσο, οι δυο αυτές διάσημες γυναίκες, η αξέχαστη ντίβα της όπερας και η πολυβραβευμένη σταρ του Χόλυγουντ, συνυπάρχουν με έναν ιδιαίτερο τρόπο στον ίδιο χώρο εδώ και δέκα χρόνια, χάρη στα κέρινα ομοιώματά τους που φιλοτέχνησε ο καλλιτέχνης Θόδωρος Κοκκινίδης.

   

   

   

  Στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων, στα Κηπιά Καβάλας του δήμου Παγγαίου, οι φιγούρες των δυο γυναικών συγκεντρώνουν τα βλέμματα των επισκεπτών, που δεν κρύβουν το θαυμασμό τους για το αποτέλεσμα. Μάλιστα, το ομοίωμα της Κάλλας βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε αυτό του Αριστοτέλη Ωνάση.

   

  Το κέρινο ομοίωμα της Μαρίας Κάλλας φιλοτεχνήθηκε το 2004, την αποτυπώνει στην πιο ώριμη ηλικία της και έχει αναφορές στις τελευταίες εμφανίσεις της, που είχαν πραγματοποιηθεί το 1973 και το 1974. Σε αυτή την ηλικία θα την υποδύεται στην ταινία και η Αντζελίνα Τζολί.

   

   

   

   

  Το κέρινο ομοίωμα της Αντζελίνας Τζολί φιλοτεχνήθηκε το 2013 και είναι εμπνευσμένο από την ταινία «The Tourist», όπου συμπρωταγωνιστούσε με τον Τζόνι Ντεπ, το κέρινο ομοίωμα του οποίου επίσης εκτίθεται στο μουσείο του Θοδωρή Κοκκινίδη.

   

  Β. Λωλίδη


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.