Χρονόμετρο

  Η ιστορία του ΕΥΚ στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης

  Δημοσιεύτηκε στις

   

   

  Το  λεύκωμα του ΙΝ.Ε. της ΓΣΕΕ για την ιστορική διαδρομή του Εργατικού Κέντρου Καβάλας δόθηκε και στην Δημόσια Βιβλιοθήκη στην Ελευθερούπολη. Προγραμματίζεται σε συνεργασία με τον Δήμο Παγγαίου εκδήλωση παρουσίασης του λευκώματος ενώ ξεκίνησε ήδη η διανομή στις βιβλιοθήκες όλων των σχολείων αλλά και των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής. Η σημαντική αυτή έκδοση είχε παρουσιαστεί σε μια μεγάλη εκδήλωση τον περασμένο Μάιο στην Καβάλα, όπου παράλληλα τιμήθηκαν φορείς της Καβάλας που προσέφεραν στην 100χρονη και πλέον πορεία του Εργατικού κινήματος στην περιοχή μας.

  Στην εκδήλωση εκείνη τιμήθηκαν οι:

  Η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου,

  Ο Δήμος Καβάλας

  Η Ιατρική Εταιρεία Καβάλας.

  Οι φορείς της πόλης τα χρόνια εκείνα στήριξαν τους εργαζομένους στην καπνεργασία, συνέδραμαν στην δημιουργία ανθρώπινων συνθηκών ζωής, οργάνωσαν συσσίτια διατροφής, στήριξαν τους αγώνες τους για καλύτερες συνθήκες ζωής ενώ οι γιατροί της πόλης με αυταπάρνηση προσέφεραν τις υπηρεσίες τους όταν η φυματίωση “θέριζε” τους καπνεργάτες.

  Τιμήθηκαν ακόμα ο Πρόεδρος του ΓΣΕΕ κ. Γιάννης Παναγόπουλος για την πολύχρονη συνδικαλιστική του δράση. Οι διετελέσαντες Προέδροι του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Καβάλας και οι Γενικοί Γραμματείς για την συμμετοχή τους στο Συνδικαλιστικό Κίνημα του Νομού. Το λεύκωμα προλογίζουν ο Πρόεδρος  του ΙΝ.Ε – ΓΣΕΕ κ. Γιάννης Παναγόπουλος αλλά και η Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας, κα Σταματία Τσούτσα. Στην φωτογραφία μας η Προϊσταμένη Διεύθυνσης της Βιβλιοθήκης κ. Κωνσταντινιά Τρούτπεγλη, (ΠΕ Βιβλιοθηκονόμος) ο εκπρόσωπος του Δήμου Στέργιος Κεχαγιάς, ο πρώην πρόεδρος του ΕΥΚ Καβάλας Παναγιώτης Τιάκας και κ. Κωνσταντίνος Παπακοσμάς εκ των συντακτών του λευκώματος.

   

   

  ΑΠΟ ΤΟ Ε.Υ.Κ. Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.