Χρονόμετρο

  Οι φίλοι του Κυριάκου, στην σκιά του Ανδρέα!!!

  Δημοσιεύτηκε στις

  Στην εποχή της παντοδυναμίας του δικομματισμού και της έντονης πόλωσης που επικρατούσε στην ελληνική κοινωνία, οι κομματικές ηγεσίες ήταν κυρίαρχες και μπορούσαν να επιβάλλουν οποιονδήποτε υποψήφιο ήθελαν, χωρίς να ρωτήσουν κανέναν. Ιδιαίτερα την δεκαετία του ’80 το ΠΑΣΟΚ αν έλεγε ότι ένα κομμάτι ξύλο το χρίζει υποψήφιο περιφερειάρχη, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα, αφενός γιατί κανείς δεν θα ζητούσε εξηγήσεις και αφετέρου γιατί οι ψηφοφόροι θα το ψήφιζαν χωρίς δεύτερη συζήτηση. Έτσι έγινε και πολλά «κούτσουρα» έκαναν καριέρα στην πολιτική, χωρίς να έχουν να προσφέρουν, τίποτα στην κοινωνία, παρά μόνο τυφλή υποταγή στην ηγεσία του κόμματος. Ο Γιώργος Κατσιφάρας έχοντας γνώση της κατάστασης αυτής, είχε πει το αμίμητο, ότι «αν δεν ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου, δεν θα μας ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας μας»!!! Η φράση αυτή εμπεριέχει την μεγαλύτερη σοφία και αποτελεί την καλύτερη ανάλυση της μετά το 1981 περίοδο. Στο ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκαν πολλοί πολιτικοί αστέρες, αλλά χωρίς τις ευλογίες της ηγεσίας του κόμματος, δεν θα είχαν κάνει καριέρα, ούτε ως πρόεδροι της Κοινότητας στο πιο ορεινό σημείο της χώρας.

   

  Αυτά τότε, από εκείνες τις ημέρες και μέχρι σήμερα έχουν μεσολαβήσει πάρα πολλά γεγονότα, σταθμοί στην σύγχρονη ελληνική ιστορία, με σημαντικότερο ίσως την οικονομική κρίση που ήρθε να μας ξεγυμνώσει και να αναδείξει όλες τις παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας. Η ζωή έγινε πιο δύσκολη, πιο απαιτητική και φυσικά η πολιτική και οι πολιτικοί βρέθηκαν στο στόχαστρο της σφοδρής κριτικής των πολιτών. Και μπορεί η χώρα να έχει χρεοκοπήσει, οι τσέπες μας να έχουν αδειάσει από χρήματα, οι πολιτικοί να περνάνε το κατώφλι της φυλακής, αλλά όπως φαίνεται η μεγάλη δόξα του ΠΑΣΟΚ ακόμη συγκινεί την ηγεσία της ΝΔ και ιδιαίτερα τον εκσυγχρονιστή φιλελεύθερο πολιτικό Κυριάκο Μητσοτάκη.

   

  Αλήθεια ποιος θα ήταν ο Χρήστος Μέτιος, αν δεν είχε δηλώσει υποστηρικτής του κ. Μητσοτάκη; Ποιό θα ήταν το αποτέλεσμα της εσωπαραταξιακής διαδικασίας για την ανάδειξη επικεφαλής το 2016, μετά την απώλεια του Γιώργου Παυλίδη; Ποια θα ήταν η τύχη της υποψηφιότητας σήμερα του κ. Μέτιου για την περιφέρεια ΑΜΘ αν δεν ήταν φίλος του Κυριάκου; Το πιθανότερο είναι να μην γνωρίζαμε ούτε καν το όνομά του. Τι είναι όμως αυτό που κάνει την ηγεσία της ΝΔ εν έτη 2018, να θέλει να αντιγράψει τακτικές του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80; Μήπως ο Ανδρέας Παπανδρέου τώρα δικαιώνεται από τον υιό Μητσοτάκη; Αυτό είναι το κρυφό όνειρο του Κυριάκου, να μοιάσει ΚΑΙ αυτός τον Ανδρέα;

   

  Νόμιζα ότι η ζωή πάει μπροστά και μετά απ’ όσα έχει φορτώσει στην ελληνική κοινωνία η κρίση ελέω πολιτικού συστήματος, θα είχαμε αλλάξει. Δεν θα μπορούσαμε να ανεχτούμε «φυτευτούς» πολιτικούς, είτε ακούν στο όνομα Χρήστος Μέτιος, είτε ακούν στο όνομα Μακάριος Λαζαρίδης, γιατί και στις δύο περιπτώσεις τα ίδια χαρακτηριστικά έχουμε, το κύριο προσόν και των δύο είναι ότι είναι φίλοι του Κυριάκου!!! Αν με τα μυαλά αυτά η ΝΔ θέλει να ξανακυβερνήσει, ας το σκεφτούν πολύ καλά οι ψηφοφόροι της για το που οδηγούν αυτές οι πρακτικές!!!

   

  Θεόδωρος Αν. Σπανέλης


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.