Χρονόμετρο

  Επιστρέφει στην Ι.Μ.Εικοσιφοίνισσας ένα από τα κλεμμένα Ευαγγέλια!

  Δημοσιεύτηκε στις

  Το μοναστήρι μας, με τη συγκινητική αφοσίωση, εργατικότητα και προσφορά του μοναχού Βενιαμίν Γκαμπράνη (από τη Νικήσιανη) και εκατοντάδων ευσεβών κατοίκων των χωριών του Παγγαίου (της Νικήσιανης, της Γεωργιανής, της Κορμίστας, της Πρώτης, του Παλαιοχωρίου κ.α.) ξαναστήθηκε πάνω στα καρβουνιασμένα ερείπιά του κι από τα τέλη της δεκαετίας του ’60  λειτουργεί πλέον αξιοθαύμαστα ως γυναικείο μοναστήρι -ύστερα από περίπου 14 αιώνες που λειτουργούσε ως ανδρικό (με δύο Πατριάρχες Κωνσταντινουπόλεως να μονάζουν, μεταξύ άλλων, στα κελλιά του).

  Ο μακαριστός Μητροπολίτης Δράμας Παύλος επιδόθηκε για περίπου 17 χρόνια σε συστηματική εκστρατεία διεκδίκησης των λεηλατηθέντων κειμηλίων της Εικοσιφοίνισσας, αλλά δυστυχώς δεν έζησε για να δει (όπως και η επί δεκαετίες ηγουμένη Αλεξία) τον επαναπατρισμό άλλου ενός σπουδαίου ιερού αντικειμένου του μοναστηριού μας. Όμως, όλοι θα θυμόμαστε τον ακάματο ζήλο και των δυο τους για να επιστρέψουν τα κλεμμένα εκεί όπου πάντα ανήκαν.

  Η νέα ηγουμένη Αντωνίνη και η αδελφότητα της Εικοσιφοίνισσας ανυπομονούν, όπως κι όλοι οι Παγγαιορίτες που είμαστε ταυτισμένοι επί αιώνες με το πνευματικό μας καταφύγιο, για τη λαμπρή αυτή μέρα που έρχεται για το μοναστήρι μας, την 29η Σεπτεμβρίου, όταν θα χαιρετίσουμε με τιμές και συγκίνηση την αναπάντεχη επιστροφή ενός συμβόλου της μακραίωνης ιστορίας της Παναγίας του Παγγαίου.

  Vasso E.Morali


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.