Χρονόμετρο

  ΕΛΜΕ: Το Υπουργείο Παιδείας τζογάρει με τις ζωές μας.

  Δημοσιεύτηκε στις

   

   

   

  Είναι πλέον προφανές ότι η πολιτική της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας στα σχολεία διακυβεύει την υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών τους.

  Το Υπουργείο Παιδείας τζογάρει με τις ζωές μας.

  Δεν δεχόμαστε να είμαστε τα αντικείμενα του πολιτικού τζόγου της κ. Κεραμέως.

   

  Υπενθυμίζουμε ότι από το Σεπτέμβριο του 2020 η ΟΛΜΕ και η ΕΛΜΕ Καβάλας έχουμε υποβάλει ολοκληρωμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας με ανοιχτά σχολεία(πάγιο αίτημά μας). Καμία από τις προτάσεις μας δεν εισακούστηκε.

   

  Εν όψει της υπερβολικής αύξησης των κρουσμάτων covid και λόγω της μετάλλαξης Όμικρον προτείναμεπαράταση διακοπών για χρονικό διάστημα μιας ή δύο εβδομάδων μέχρι να παρέλθει η κορύφωση της πανδημίας και ανάλογη παράταση του σχολικού έτους τους καλοκαιρινούς μήνες.

   

  Στην περίπτωση που το Υπουργείο επιμένει στη λειτουργία των σχολείων από την 10 Ιανουαρίου θεωρούμε επιβεβλημένο να ισχύσουν τα παρακάτω:

   

  α) Κλείσιμο τμήματος με 3+1 μαθητές/τριες που νοσούν και αναλογικό κλείσιμο σχολείου.

   

  β) μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα και ακύρωση της σύμπτυξης τμημάτων όπου αυτή έχει πραγματοποιηθεί.

   

  γ) Άδειες για εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και άμεση πλήρωση των κενών που θα προκύψουν.

   

  δ) Παράταση άδειας νοσούντων εκπαιδευτικών λόγω covid πέραν των πέντε ημερών, εάν απαιτείται, και κάλυψη των διδακτικών ωρών με προσλήψεις εκπαιδευτικών.

   

  ε)Διασφάλιση γονικών αδειών για τους εργαζόμενους γονείς των νοσούντων μαθητών και στις περιπτώσεις κλεισίματος τμημάτων ή σχολείων.

   

  Τέλος, διευκρινίζουμε ότι δεν επιτρέπεται η διενέργειαself-testμαθητών με ευθύνη των εκπαιδευτικών, γιατί ως ιατρική πράξη εμπεριέχει νομικές ευθύνες και επισείει νομικές συνέπειες.

   

  Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καβάλας

   

  Ο Πρόεδρος

  Τότης Σωτήριος

   

  Η Γραμματέας

  Σακαλή Ελένη


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.