Χρονόμετρο

  Είστε νέοι γονείς; Κάντε τη ζωή σας λίγο πιο εύκολη με αυτά τα 5 tips

  Δημοσιεύτηκε στις

  Ένα νεογέννητο είναι τεράστια ευθύνη και χρειάζεται την αμέριστη προσοχή και τη φροντίδα σας. Είναι προφανές ότι αν έχετε ένα καινούργιο μωρό στο σπίτι, δεν θα έχετε χρόνο για πολλά άλλα πράγματα πέρα από το να φροντίζετε εκείνο. Πώς μπορεί να γίνει η ζωή σας λίγο πιο εύκολη με ένα μωρό στο σπίτι, λοιπόν;

  1. Σημειώστε τις προτεραιότητές σας

  Αυτή είναι μια περίοδος κατά την οποία θα έχετε αμέτρητα πράγματα με τα οποία θα πρέπει να ασχοληθείτε. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο είναι πολύ σημαντικό να σημειώσετε ποιες είναι οι προτεραιότητές σας. Όσα πράγματα μπορούν να περιμένουν ή δεν είναι τόσο σημαντικά, είναι καλύτερο να βγουν από το πρόγραμμά σας, ώστε να έχετε και εσείς λιγότερο άγχος και να μπορείτε να επικεντρωθείτε στο μωρό σας.

  1. Δεχτείτε τη βοήθεια που σας προσφέρουν

  Είναι λογικό να θέλετε να είστε καλοί γονείς και παράλληλα να διατηρείτε τη ζωή σας σε μια ισορροπία, όντας ανεξάρτητοι, όπως ήσασταν πάντα. Αλλά πραγματικά δεν είναι ντροπή ή λάθος το να δεχτείτε τη βοήθεια που σας προσφέρουν φίλοι και συγγενείς. Τη χρειάζεστε! Αν δεν προλαβαίνετε να πλύνετε τα πιάτα και προσφερθεί να σας βοηθήσει η μητέρα σας, για παράδειγμα, δεν πειράζει. Ας το κάνει. Η χαώδης ζωή σας τους πρώτους μήνες με το μωρό στο σπίτι θα γίνει αυτόματα λίγο πιο εύκολη.

  1. Συγκεντρώστε παραπάνω πράγματα από όσα πιστεύετε ότι χρειάζεστε

  Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να πρέπει να κάνετε είναι το να πηγαίνετε κάθε τρεις και λίγο για ψώνια, επειδή κάτι τελείωσε, ξεχείλωσε, χάλασε κ.τ.λ. Προμηθευτείτε λίγες παραπάνω πάνες αγκαλιάς, πιπίλες, πάντες κούνιας και γενικότερα περισσότερα κομμάτια από τα πράγματα που χρησιμοποιείτε πιο συχνά.

  Σημείωση: Οι πάνες αγκαλιάς είναι απολύτως απαραίτητες για να προστατεύετε το μωρό σας από μικρόβια, είτε το κρατούν άλλοι στην αγκαλιά τους είτε το ακουμπάτε σε οποιαδήποτε επιφάνεια εντός ή εκτός σπιτιού.

  1. Να κοιμάστε όσο κοιμάται και το μωρό

  Καταλαβαίνουμε ότι είναι πολύ δελεαστικό το να αρχίσετε να κάνετε τις δουλειές του σπιτιού τις οποίες συνήθως δεν προλαβαίνετε πια να κάνετε. Αλλά πρέπει να αντισταθείτε. Όταν κοιμάται το μωρό σας είναι σημαντικό να κοιμάστε και εσείς λίγο. Αν είστε πιο ξεκούραστοι θα μπορέσετε και να το φροντίσετε καλύτερα, αλλά και να κάνετε περισσότερα πράγματα μέσα στην ημέρα.

  1. Μάρσιποι

  Ως τελευταία συμβουλή, θέλουμε να τονίσουμε ότι οι μάρσιποι είναι πραγματικά πολύ βοηθητικοί. Προμηθευτείτε έναν ώστε να έχετε το μωρό σας στην αγκαλιά σας όσο θα κάνετε τις δουλειές του σπιτιού ή τις βόλτες σας. Προσέξτε μονάχα να μην κάνετε απότομες κινήσεις!


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.