Χρονόμετρο

  Είναι σημαντική η ασφάλεια επισκευής αυτοκινήτου;

  Δημοσιεύτηκε στις

   

  Είτε επιλέξτε να αγοράσετε ένα καινούργιο αυτοκίνητο, είτε ένα μεταχειρισμένο, τυπικά θα έχετε την εγγύηση του κατασκευαστή. Ωστόσο, αυτή η εγγύηση έχει διάρκεια 3-5 χρόνια και δεν καλύπτει όλες τις περιπτώσεις επισκευής του αυτοκινήτου σας. Έτσι κρίνεται απαραίτητη μια πρόσθετη ασφαλιστική κάλυψη η οποία θα μπορεί να καλύψει οποιαδήποτε βλάβη ή ανταλλακτικά αυτοκινήτου. Πολλοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων δεν αντιλαμβάνονται τη σημασία αυτού του πρόσθετου πακέτου ασφάλισης και το κόστος ασφάλισης επισκευής αυτοκινήτων γίνεται δευτερεύον χωρίς να εξετάζεται πραγματικά τα οφέλη που προσφέρει. Από τη στιγμή που λήγει η εγγύηση του αυτοκινήτου σας, η ασφάλεια αυτοκινήτου θα πρέπει να σας προστατεύει από το ακριβό κόστος επισκευής αυτοκινήτου.

   

  Κόστος ασφάλισης αυτόματης βλάβης – Πώς να προσδιορίσετε;

  Στους περισσότερους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων δεν αρέσει η ιδέα του πρόσθετου κόστους ασφάλισης αυτοκινήτου κατά την αγορά ενός αυτοκινήτου. Αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι το τυπικό συμβόλαιο ασφάλισης αυτοκινήτων που χρησιμοποιείτε για τη νόμιμη απόκτηση ενός οχήματος δεν καλύπτει τις επισκευές. Υπάρχουν φορές που η ολοκληρωμένη κάλυψη και σύγκρουση περιλαμβάνονται στην πολιτική, αλλά εξακολουθεί να μην καλύπτει τις απαραίτητες επισκευές σε φθαρμένα ή ελαττωματικά μέρη. Αν και οι επισκευές καλύπτονται από εγγύηση, το πρόβλημα θα ξεκινήσει όταν λήξει. Τότε είναι που η ασφάλιση επισκευής αυτοκινήτων καθίσταται συμφέρουσα για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων: ό, τι δεν καλύπτεται γενικά από το τυπικό σας ασφαλιστήριο συμβόλαιο αυτοκινήτου, θα καλύπτεται από την ασφάλιση επισκευής αυτοκινήτων.

   

  Λήψη ασφαλιστικής προσφοράς επισκευής αυτοκινήτων

  Λάβετε υπόψη ότι το κόστος διαφέρει από τον έναν ασφαλιστή στον άλλο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι πολύ σημαντικό για εσάς να λάβετε προσφορά ασφάλισης αυτοκινήτου. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να γνωρίζετε πόσο χρεώνουν οι ασφαλιστές αυτοκινήτων την ασφάλιση επισκευής αυτοκινήτων τους. Μια άλλη σημασία που έχει η προσφορά επισκευής ασφάλισης αυτοκινήτου είναι ότι θα μπορείτε να συγκρίνετε το κόστος ασφάλισης διαφορετικών εταιρειών, ώστε να μπορείτε να εξοικονομήσετε μεγάλο χρηματικό ποσό.

  Ωστόσο, η αίτηση για προσφορά ασφάλισης δεν θα ήταν τόσο εύκολη, επειδή οι ασφαλιστικές εταιρείες επισκευής αυτοκινήτων βασίζονται σε ορισμένες πληροφορίες που θα χρησιμεύσουν ως βάση για να σας δοθεί η σωστή προσφορά ασφάλισης που έχει σχεδιαστεί για εσάς. Αυτό περιλαμβάνει βασικά:

   

  – Το μοντέλο και η μάρκα του οχήματός σας.

   

  – Το ιστορικό οδήγησης και η ηλικία σας.

   

  Μεταξύ όλων αυτών των πληροφοριών, ο νούμερο ένα παράγοντας που επηρεάζει σημαντικά το κόστος ασφάλισης αυτοκινήτων είναι η ηλικία σας. Όσο πιο νέοι είστε, τόσο πιο ακριβό θα είναι το κόστος για την ασφάλιση. Τα χρόνια κατοχής του διπλώματος θα επηρεάσουν επίσης το ποσό που πρέπει να πληρώσετε για την ασφάλιση βλάβης αυτοκινήτου, διότι σε όσο περισσότερα ατυχήματα συμμετείχατε, τόσο μεγαλύτερο είναι το ποσό που πρέπει να πληρώσετε. Φυσικά, εάν είστε καλός οδηγός, θα έχετε την δυνατότητα να λάβετε περισσότερες ανταμοιβές και θα πληρώσετε ένα ελάχιστο ποσό.

  Τις περισσότερες φορές, θα δείτε ότι τα προσφερόμενα επιτόκια αλλάζουν δραματικά από τον έναν ασφαλιστή στον άλλο και ίσως αναρωτιέστε γιατί. Λοιπόν, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κάθε πάροχος ασφάλισης επισκευής αυτοκινήτων έχει τα δικά του προσόντα και απαιτήσεις. Επομένως, εφόσον λάβετε προσφορά για ασφάλιση επισκευής αυτοκινήτων, θα είστε σε θέση να επιλέξετε την πιο συμφέρουσα επιλογή.

  Τώρα που γνωρίζετε πώς να λάβετε μια προσφορά, θα πρέπει να αναζητήσετε έναν αξιόπιστο ασφαλιστή και να ασφαλίσετε το αυτοκίνητο σας.

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.