Χρονόμετρο

  ΔΗΠΕΘΕ ΚΑΒΑΛΑΣ: Nέος κύκλος εργαστηρίων διακαλλιτεχνικής εκπαίδευσης ενηλίκων 65..

  Δημοσιεύτηκε στις

  Κύκλος εργαστηρίων διακαλλιτεχνικής εκπαίδευσης
  σε ζητήματα εκπαίδευσης ενηλίκων 65+

  Τρίτη 4 & Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024
  Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

  ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024.

   

  Σας περιμένουμε!

  Το Τμήμα Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας διοργανώνει ένα διήμερο κύκλο εκπαίδευσης ενηλίκων σχετικό με ζητήματα εκπαίδευσης για ενήλικες 65+, όπως είναι ο σχεδιασμός και η οργάνωση εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών εργαστηρίων, η ανταλλαγή μεθοδολογίας, εκπαιδευτικών εργαλείων και υλικού.

  Με «όχημα» την τέχνη του μουσικού θεάτρου, τη μουσική, το θέατρο και την κίνηση, αντλώντας και συνδυάζοντας υλικά και εργαλεία από τις παραπάνω τέχνες, θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια που αποσκοπούν στην ανάπτυξη και διάχυση της απαραίτητης τεχνογνωσίας για ένα περισσότερο συμπεριληπτικό και προσβάσιμο τρόπο στον σχεδιασμό, την οργάνωση και υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων που απευθύνονται σε ενήλικες 65+, με μακροπρόθεσμο στόχο την ανάπτυξη του αισθήματος του ανήκειν στις κοινότητες και τη δημιουργία συνθηκών ευημερίας, ένταξης και αποδοχής.

  Στα 4 εργαστήρια που θα υλοποιηθούν (αναλυτικό πρόγραμμα παρακάτω) οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν σε βιωματικά σεμινάρια, διακαλλιτεχνικά εργαστήρια και σε κύκλους συζητήσεων σχετικών με την καλλιτεχνική εκπαίδευση.

  Τα εργαστήρια απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς καλλιτεχνικής και γενικής εκπαίδευσης, σε επαγγελματίες του πολιτισμού, σε εν δυνάμει εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, φροντιστές ενηλίκων 65+, σε άτομα που ενδιαφέρονται να εντάξουν τις έννοιες της συμπερίληψης και της προσβασιμότητας στις πρακτικές τους, αλλά και σε όποιον έχει ειδικό́ ενδιαφέρον για την επαφή με την καλλιτεχνική εκπαίδευση. Η πρότερη γνώση μουσικής/θεάτρου/χορού δεν είναι απαραίτητη.

  Υλοποίηση δράσεων: Κατερίνα Νταμάνη (εκπαιδευτικός μουσικής), Αντώνης Πριμηκύρης (εκπαιδευτικός θεάτρου)
  Σχεδιασμός δράσεων: Κική Κέρζελη, Κατερίνα Νταμάνη, Αντώνης Πριμηκύρης

  Ημερομηνίες και ώρες υλοποίησης:
  Τρίτη 4 Ιουνίου, 17.00 – 21.00 (17.00 – 19.00: Εργαστήριο 1 – 19.00 – 21.00: Εργαστήριο 2)
  Τετάρτη 5 Ιουνίου, 17.00 – 21.00 (17.00 – 19.00: Εργαστήριο 3 – 19.00 – 21.00: Εργαστήριο 4)
  Οι δράσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Έργου: «SUB.1.1.6 Προσέλκυση ατόμων 65+ και ατόμων με αναπηρία σε δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής», που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerarionEU.

  **Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
  Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 (10.00 – 14.00) ή να στείλετε mail στο [email protected].
  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.