Χρονόμετρο

  ΝΤΙΝΟΣ ΚΛΕΙΤΣΙΩΤΗΣ: Ερώτηση για το σφράγισμα των καταστημάτων

  Δημοσιεύτηκε στις

  Ο βουλευτής Καβάλας Ντίνος Κλειτσιώτης κατέθεσε στην Βουλή ερώτηση με αριθμό 1532/30-07-2014 προς τους κ.κ. Υπουργούς Τουρισμού Κεφαλογιάννη Όλγα και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Κικίλια Βασίλειο ερώτηση σχετικά με το σφράγισμα νυχτερινών καταστημάτων και τα προβλήματα που δημιουργεί αυτό σε τουριστικές περιοχές . Το κείμενο της ερώτηση τους Καβαλιώτη βουλευτή είναι το ακόλουθο:

  « Πολλά προβλήματα δημιουργεί η σημερινή νομοθεσία και οι αλληλοκαλυπτόμενες διατάξεις σχετικά με το ωράριο λειτουργίας νυχτερινών καταστημάτων ,καθώς και οι κυρώσεις και οι διοικητικές ποινές που προβλέπουν το κλείσιμο καταστήματος μετά από τρείς μηνύσεις.

  Κυρία υπουργέ Τουρισμού σε περιόδους τέτοιας οικονομικής κρίσης και δυσπραγίας το να κλείνουν καταστήματα μεσούσης της τουριστικής περιόδου ,πολλές φορές και για ασήμαντες αφορμές εφαρμόζοντας οι αρμόδιες αρχές κατά γράμμα το νόμο , χωρίς καμία ελαστικότητα και αντιβαίνοντας πολλές φορές στο πνεύμα του νομοθέτη, είναι αρνητικό για την τουριστική κίνηση στη χώρα μας και κατ επέκταση και για την εθνική οικονομία. Ακόμη τέτοιου είδους αποφάσεις επιδρούν αρνητικά και στην ψυχολογία ιδιοκτητών και στη διάθεση επενδυτών στον συγκεκριμένο τομέα. Τα άρθρα 56 και 57 του Ν 4249/2014 που προβλέπουν τη διαδικασία σφράγισης καταστημάτων εφαρμόζονται με μεγάλη αυστηρότητα ,ενώ δεν υπάρχει καμία διευκρινιστική εγκύκλιος που να συγκεκριμενοποιεί τις παραβάσεις.
  Σχετικά με το ωράριο λειτουργίας είναι αστείο να ζητάμε από ένα γεμάτο νυχτερινό κατάστημα να κλείσει άμεσα τη λειτουργία του. Οι τουρίστες έρχονται στη χώρα μας και για να διασκεδάσουν .Τα νυχτερινά καταστήματα πρέπει να είναι ανοιχτά σε τουριστικές περιοχές όλο το 24ωρο εάν το επιθυμούν οι ιδιοκτήτες. Υπάρχουν διαφορετικά ωράρια στη λειτουργία των καταστημάτων και στη λειτουργία της μουσικής. Η αστυνομική διάταξη 3/1996 στο άρθρο 3 παράγραφος 3 αναφέρεται και στην προϋπόθεση ότι δεν διαταράσσεται η ησυχία των περιοίκων. Πότε διαταράσσεται αυτή ; Από έναν πολίτη , από δύο, μετά από πόσες διαμαρτυρίες; Είναι τουλάχιστον άδικο για τα ανωτέρω καταστήματα να σφραγίζονται από καταγγελίες ενός πολίτη.

  Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί
  1) Τι προτίθεσθε να πράξετε για να προστατέψετε τους ιδιοκτήτες των νυχτερινών καταστημάτων και κατ επέκταση την τουριστική εικόνα και υποδομή της χώρας από τις αρνητικές συνέπειες του Ν 4249/2014 και της κατά γράμμα εφαρμογής του;
  2) Θα υπάρξουν διορθωτικές παρεμβάσεις ειδικά για τις τουριστικές περιοχές και διευκρινιστικές εγκύκλιοι που να αναφέρονται στο πνεύμα του νομοθέτη ;
  3) Είναι στην πρόθεση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης να γίνουν ελαστικότερες οι διοικητικές ποινές τουλάχιστον για τις τουριστικές περιοχές;».


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.