Χρονόμετρο

  TΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΣΑΝΑΚΑ. Κυκλοφοριακό, φωτισμός, καθαριότητα και ο Φάρος της ντροπής

  Δημοσιεύτηκε στις

  Τα προβλήματα της παλιάς πόλης θα εκθέσει από την 1η Σεπτεμβρίου ο σύλλογος «Το Κάστρο» στη νέα δήμαρχο, τονίζει ο Φώτης Λαζαρίδης

  Πολλά, σοβαρά και χρόνια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Παναγίας, τα οποία θα θέσουν υπ’ όψιν της νέας δημάρχου Καβάλας, Δήμητρας Τσανάκα άμα τη αναλήψει των καθηκόντων της από την 1η Σεπτεμβρίου.

  Αυτό ανέφερε με δηλώσεις που παραχώρησε στο «Χ» ο πρόεδρος του συλλόγου «Το Κάστρο», Φώτης Λαζαρίδης.

  «Αυτόν τον καιρό μπορεί να ασχολούμαστε με τα πολιτιστικά θέματα και τις εκδηλώσεις (σ.σ. ο κ. Λαζαρίδης βρέθηκε χθες στη συνέντευξη του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. για την παράσταση «Το χαμογέλιο θλίψη»). Ωστόσο, η συνοικία της Παναγίας αντιμετωπίζει μια σειρά από σοβαρά και χρόνια προβλήματα. Υπ’ αριθμόν ένα είναι το κυκλοφοριακό, πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται, καθώς πάρα πολλοί επισκέπτες δεν μπαίνουν στον κόπο να επισκεφθούν την περιοχή κι έχει να κάνει με την έλλειψη μεταφορικού μέσου. Το τρενάκι που βάζει ο δήμος δεν επαρκεί να καλύψει τις ανάγκες, με αποτέλεσμα τα καταστήματα και οι επιχειρηματίες να χάνουν έσοδα».

  Ο κ. Λαζαρίδης έθιξε το ζήτημα των στενών δρόμων, οι οποίοι θα πρέπει να απαλλαγούν από τα σταθμευμένα οχήματα δεξιά και αριστερά της κεντρικής οδού, που πολλές φορές δεν επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση στα οχήματα έκτακτης ανάγκης, όπως ένα ασθενοφόρο ή η πυροσβεστική, ενώ δεν είναι λίγα τα περιστατικά, όπου απορριμματοφόρα του δήμου δεν μπορούν να κάνουν καλά τη δουλειά τους, με αποτέλεσμα να προκαλούνται σημαντικά προβλήματα και για την καθαριότητα της περιοχής.

   

  Εστίες μόλυνσης τα εγκαταλελειμμένα σπίτια

   

  Επίσης, σημαντικό θέμα που πρέπει να επιλυθεί είναι αυτό της βελτίωσης στον φωτισμό, καθώς πολλά σημεία τις νυχτερινές ώρες βυθίζονται στο σκοτάδι, ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου το «Κάστρο» πρόσθεσε για το κομμάτι της καθαριότητας ότι τα περισσότερα εγκαταλελειμμένα σπίτια αποτελούν εστίες μόλυνσης στη διάρκεια του καλοκαιριού και με την αύξηση της θερμοκρασίας.

  «Είχαμε ζητήσει να συναντήσουμε την κ. Τσανάκα, όμως λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων είχε αναβληθεί η μεταξύ μας συνάντηση. Πιστεύω ότι από την 1η Σεπτέμβρη, που θα αναλάβει τα καθήκοντά της, θα μπουν σε μια σειρά πολλά από τα ζητήματα που μας απασχολούν. Λέμε όλοι ότι η Παναγία είναι μια «βιομηχανία τουρισμού», η μεγαλύτερη για την πόλη μας, όμως αν δεν κάνουμε κάτι για να τη βελτιώσουμε και να εκμεταλλευτούμε το τουριστικό ρεύμα, δε θα καταφέρουμε τίποτε. Χάθηκαν πολλά χρόνια. Πρέπει να ασχοληθούμε με την Παναγία, γιατί ο τουρισμός αρχίζει από εκεί και μετά επεκτείνεται στα υπόλοιπα μέρη», δήλωσε με έμφαση ο κ. Λαζαρίδης.

  Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι η συζήτηση γύρω από την κατασκευή ασανσέρ για την άνοδο επισκεπτών και κατοίκων της περιοχής στην Παναγία δεν έχει να προσφέρει και πολλά, ενώ επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι η εικόνα που συναντά κανείς ανεβαίνοντας στον Φάρο, είναι όμορφη και άσχημη ταυτόχρονα, καθώς οι τουρίστες απολαμβάνουν τη θέα, αλλά αντικρίζουν και τα σκουριασμένα, ξεχαρβαλωμένα κάγκελα, που αποτελούν ντροπή για το τουριστικό προϊόν της πόλης.

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.