Χρονόμετρο

  Άδεια χωρίς άγχος: τι να κάνετε για να το πετύχετε

  Δημοσιεύτηκε στις

   

  Αρκετοί άνθρωποι αδυνατούν να απολαύσουν την άδεια που παίρνουν από τη δουλειά τους. Μπορεί να αισθάνονται ενοχές που έχουν κάνει μια παύση ή μπορεί να δυσκολεύονται να αφήσουν τη δουλειά έστω και για λίγο. Αν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία ανθρώπων, πρέπει να προσπαθήσετε να σταματήσετε. Τα διαλείμματα είναι απαραίτητα, όχι μόνο για να έχετε καλή υγεία, αλλά και για να μπορείτε να αποδώσετε καλύτερα μόλις επιστρέψετε στη δουλειά.

  Πώς θα απολαύσετε την άδειά σας χωρίς άγχος

  1. Κάντε τις δουλειές του σπιτιού νωρίς

  Εντάξει, πρέπει να το παραδεχτούμε. Συνήθως όλοι αφήνουμε τις δουλειές του σπιτιού για την τελευταία στιγμή. Εξάλλου, η μόνη χρονική στιγμή κατά την οποία μπορούμε να τις κάνουμε είναι συνήθως η άδειά μας από τη δουλειά. Ωστόσο, σκεφτείτε πως αν ολοκληρώσετε τις δουλειές αυτές νωρίς ή ακόμη και πριν από την άδειά σας (αν έχετε το χρόνο), θα μπορέσετε να απολαύσετε το διάλειμμά σας ακόμη περισσότερο. Δεν θα σκέφτεστε συνεχώς πως κάτι εκκρεμεί.

  1. Οργανώστε όσα πρέπει να κάνετε μόλις επιστρέψετε στη δουλειά

  Φυσικά, υπάρχει πάντα και η πιθανότητα να μην μπορείτε να χαλαρώσετε επειδή σκέφτεστε όσα εκκρεμούν και στη δουλειά. Μια λύση για αυτό είναι να οργανώσετε όσα θα χρειαστεί να γίνουν μόλις επιστρέψετε. Χρησιμοποιήστε ένα σημειωματάριο https://www.twf.gr/category/simiomataria/ για αυτόν το σκοπό. Αναζητήστε ημερολόγια https://www.twf.gr/category/imerologia/ για να μπορέσετε να οργανώσετε τις ημέρες ή ολόκληρες τις εβδομάδες μετά την επιστροφή σας. Αν γνωρίζετε από πριν τι ακριβώς θα πρέπει να γίνει και αν σημειώσετε ακριβώς όσα θα κάνετε για να φέρετε εις πέρας τις υποχρεώσεις σας, δεν θα υπάρχει λόγος να ανησυχείτεεν μέσω της άδειας.

  Σημείωση: Γενικότερα ένα εβδομαδιαίο ημερολόγιο θα σας βοηθήσει να οργανωθείτε συνολικά και στο γραφείο, αφού θα θέτετε προτεραιότητες και θα σημειώνετε τα tasks που πρέπει να ολοκληρωθούν.

  1. Αφήστε στην άκρη τα emails

  Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αφήστε στην άκρη τα emails της δουλειάς. Πάντα θα υπάρχει κάτι καινούργιο με το οποίο θα πρέπει να ασχοληθείτε. Αλλά αν ασχολείστε με τη δουλειά και κατά τη διάρκεια της άδειάς σας, δεν θα μπορέσετε να χαλαρώσετε καθόλου. Μια ακόμη καλύτερη (αν και κάπως ακραία για μερικούς) ιδέα είναι να κάνετε ένα digitaldetox. Να αφήσετε, δηλαδή, εντελώς την τεχνολογία για μερικές ημέρες και να απολαύσετε ένα καλό βιβλίο, να γυμναστείτε, να κάνετε βόλτες κ.τ.λ.

  Συνολικά είναι σημαντικό κατά τη διάρκεια της άδειάς σας να κάνετε όσα πράγματα σας βοηθούν να χαλαρώσετε και να νιώθετε όμορφα. Μην πιέσετε τον εαυτό σας, κάνοντας πολλές δουλειές ή έχοντας συνεχώς τον νου σας στο γραφείο. Και να θυμάστε πως ένα διάλειμμα σας αξίζει ακριβώς επειδή δουλεύετε τόσο σκληρά. Και πως ο κόσμος δεν θα καταστραφεί επειδή θα είστε εκτός για μερικές ημέρες.


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.