Χρονόμετρο

  Το μπετόν αρμέ των 250 “Σωματειακών” στα Πετρέλαια έχει πάει περίπατο…

  Δημοσιεύτηκε στις

   

   

  Συνεχίζονται οι επιστροφές στα Πετρέλαια και αισίως έχουν φτάσει τους 10 οι εργαζόμενοι που αρχικά είχαν βγει σε επίσχεση αλλά πλέον δεν την ακολουθούν. Όσο κι αν μιλάει για ενότητα το Σωματείο και όσο κι αν ο ίδιος ο Βαγγέλης Παππάς περνά ατέλειωτες ώρες στο καφέ του Ιωσηφίδη διαβεβαιώνοντας ότι θα «σπάσει» η Ενεργειακή και θα γυρίσουν όλοι τους ως νικητές , είναι βέβαιο ότι οι συσχετισμοί έχουν αλλάξει για τα καλά, αφού:

  -11 εργαζόμενοι έφυγαν το καλοκαίρι με εθελουσία

  -3 παραιτήθηκαν

  -26 έχουν απολυθεί

  -2 έχουν απομακρυνθεί λόγω θεμελίωσης δικαιώματος για πλήρη σύνταξη

  -10 έχουν ήδη επιστρέψει στη δουλειά ενώ αρχικά ήταν στην επίσχεση εργασίας

  -5 νέοι έχουν προσληφθεί -και έπονται κι άλλοι

  -60 περίπου εργαζόμενοι (χωρίς να υπολογίζουμε την εταιρεία που έχει αναλάβει την φύλαξη της πύλης και τους εξειδικευμένους εργαζόμενους από τη Ρουμανία) δεν σταμάτησαν ποτέ να δουλεύουν

  Αν δεν κάνουμε κάποιο λάθος, σε επίσχεση πια βρίσκονται πια γύρω στα 165 άτομα. Το παλιό “μπετόν αρμέ” των 250 “Σωματειακών” είναι προφανές ότι έχει διαρραγεί για τα καλά. Ίσως έτσι να εξηγείται και το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, το Σωματείο ζήτησε πρόσφατα συνάντηση με την εταιρεία για συζήτηση για τη σύναψη επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας, ενώ δεν είχε καν απαντήσει στην πρόσκληση που είχε κάνει η εταιρεία τον περασμένο Ιούλιο.

  Τώρα μένει να δούμε και μετά τις 10 Φεβρουαρίου που θα σταματήσει η εταιρία να καταβάλει μισθό σε όσους δεν εργάζονται, πόσοι θα μείνουν έξω από το εργοστάσιο.

   


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.