Χρονόμετρο

  Σε πλήρη εγκατάλειψη ο δρόμος του Παγγαίου, σε λίγο θα είναι αδύνατη η πρόσβαση

  Δημοσιεύτηκε στις

   

   

  Το σοβαρό θέμα της κατάστασης του δρόμου που οδηγεί στις κορυφές του Παγγαίου αναδεικνύει ο Makis Zoumplios  με ανάρτησή του, η οποία συνοδεύεται από φωτογραφίες όπου φαίνεται η άθλια κατάσταση του οδοστρώματος. Ο δρόμος έχει αρχίσει να εξαφανίζεται σε πολλά σημεία και σε λίγο δεν θα υπάρχει καν. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «Σε λίγο καιρό θα αποκοπεί η πρόσβαση προς την κορυφή του Παγγαίου με 2-3 έντονες βροχοπτώσεις. Το κεντρικό οδικό δίκτυο που πρώτη φορά το βλέπω τόσο χάλι από το ύψος παρχαρτσ έως και τα δασικά έχει αρκετά σημεία που πλέον δημιουργούν πρόβλημα σε ένα επιβατικό. Εγώ χτύπησα 3 φορές τουλάχιστον στο σασί του αυτοκίνητου. Δεν ξέρω γιατί πρέπει να αντιμετωπίζουν οι επισκέπτες αυτή την κατάσταση που σε λίγο καιρό θα είναι πλέον και επικίνδυνη. Οι φωτογραφίες δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα και το βάθος αυτών των κρατήρων».

   

  Σχολιάζοντας το θέμα ο περιφερειακός σύμβουλος και μέλος της νεοεκλεγείσας διοίκησης της Περιφέρεια ΑΜΘ Θόδωρος Μαρκόπουλος σημείωσε  ότι «ο δρόμος αυτός πριν λίγα χρόνια είχε ανακατασκευαστεί σε όλο του το μήκος. Καταστράφηκε πολύ γρήγορα λόγω της ανεξέλεγκτης κίνησης υπέρβαρων φορτηγών σε συνθήκες πολύ χαμηλών θερμοκρασιών. Σήμερα ο δρόμος ουσιαστικά δεν υπάρχει σε κάποια σημεία! Προβληματίζομαι τι πρέπει να γίνει αν οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν εξασφαλίσουν την απαγόρευση κίνησης αντίστοιχων φορτίων υπό ανάλογες συνθήκες».

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.