Χρονόμετρο

  ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ: Διαψεύδουν την πληροφορία, αλλά… να μας πούνε και την αλήθεια

  Δημοσιεύτηκε στις

   

   

  Γράφαμε χθες για τα δικαστικά έξοδα που καλούνται να καταβάλουν οι απολυμένοι των πετρελαίων, ειδικότερα για το ποσό και τη καταβολή του προκαταβολικά, με συνέπεια να έχουμε την σφοδρή αντίδραση των εμπλεκομένων δικηγόρων, οι οποίοι θορυβήθηκαν και μας έστειλαν εξώδικο.  Ουσιαστικά στο εξώδικο που δημοσιεύουμε παρακάτω, μας λένε οι τρείς δικηγόροι της υπόθεσης, Λεωνίδας Παππάς, Τάνια Ελευθεριάδου και  Νικόλαος Τσιγαρατζόγλου, ότι το ΣΥΝΟΛΟ του δημοσιεύματος είναι ψευδές. Μάλιστα μας ζητάνε να κατονομάσουμε τις πηγές μας, από το χώρο των απολυμένων, για να ασκηθούν διώξεις εναντίον τους. Κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει για ευνόητους λόγους. Εκείνο που πρέπει να διευκρινίσουμε είναι ότι δεν υπήρχε κανένα υπονοούμενου για παροχή πολιτικών υπηρεσιών έναντι αμοιβής,  γιατί απλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

   

  Τώρα όσον αφορά το θέμα της αμοιβής, να σημειώσουμε ότι «όσα γνωρίζει ο νοικοκύρης δεν τα γνωρίζει ο κόσμος όλος», όπως λέει και ο λαός μας, οπότε θα το δεχθούμε ότι τα πράγματα είναι όπως υποστηρίζουν και ότι πέσαμε θύματα πλάνης, αλλά… υπάρχει και ένα ΑΛΛΑ. Περιμένουμε να δημοσιοποιήσουν την συμφωνία με τους εργαζόμενους. Δεν θα είχαμε κανένα λόγο να το ρωτάμε αυτό, αν ήταν καθαρά επαγγελματικό θέμα, αλλά επειδή το ζήτημα των πετρελαίων αφορά όλη την κοινωνία της Καβάλας, την συμπαράσταση και υποστήριξη της οποίας έχουν ζητήσει κατ’ επανάληψη  και οι δικηγόροι της υπόθεσης με δηλώσεις τους, περιμένουμε να δημοσιοποιήσουν την συμφωνία για να γνωρίζουν οι πάντες τι πραγματικά ισχύει και να βγάλει ο κάθε πολίτης το δικό του συμπέρασμα, ώστε να μην υπάρχει χώρος για παρανοήσεις και παραπληροφόρηση. Εξάλλου και ο λόγος που ασχοληθήκαμε με το θέμα ΔΕΝ ήταν για να κάνουμε «κουμάντο στο πορτοφόλι» τους, αλλά γιατί είναι και αυτό ένα στοιχείο μια υπόθεσης που τους τελευταίους μήνες απασχολεί κατά κόρον την κοινωνία της Καβάλας.

   

  Ενώπιον κάθε αρμοδίου Δικαστηρίου και αρχής

   

  ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

  1)Του Λεωνίδα Παππά του Γεωργίου, Δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω, μέλους του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, κατοίκου Καβάλας, οδός Καράνου 13.

  2)Της Σουλτάνας Ελευθεριάδου του Παύλου, Δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω, κατοίκου Καβάλας, οδός Εθνικής Αντιστάσεως 2.

  3)Του Νικολάου Τσιγαρατζόγλου του Δημητρίου, Δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω, κατοίκου Καβάλας, οδός  Μεγάλου Αλεξάνδρου 27.

   

  ΚΑΤΑ

   

  Του Θεόδωρου Σπανέλη του Αναστασίου, νομίμου εκπροσώπου και διαχειριστή της δημοσιογραφικής-ενημερωτικής συνδρομητικής ιστοσελίδας-περιοδικού με τον διακριτικό τίτλο «NEWSLETTER», κατοίκου Καβάλας, οδός Ευγενίου Ιορδάνου 15.

   

  ——-//——-

   

  Με έκπληξη και αγανάκτηση διαπιστώσαμε σήμερα το πρωί της Πέμπτης, 31/03/2022, ότι στην ενημερωτική-δημοσιογραφική συνδρομητική ιστοσελίδα-περιοδικό «NESLETTER», την οποία εσείς διαχειρίζεστε, δημοσιεύθηκε ανώνυμο άρθρο-δημοσίευμα-σχόλιο με τίτλο: «ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΝΙΚΗΣ». Στον εν λόγω άρθρο, το οποίο φέρεται δήθεν να γνωρίζει το περιεχόμενο της συμφωνίας της αμοιβής μας με τους απολυμένους εργαζόμενους των πετρελαίων στην Καβάλα, αναφέρεται όλως ψευδώς, συκοφαντικά και δυσφημιστικά ότι δήθεν οι εντολείς μας και απολυμένοι πρώην εργαζόμενοι των πετρελαίων «θα χρειαστεί να καταβάλουν το ποσό των 2.000,00€ για τα δικαστικά έξοδα». Επιπλέον, αναφέρεται ότι «Το συνολικό ποσό που αναμένεται να συγκεντρωθεί είναι περίπου 280.000,00€-300.000,00€. Τα χρήματα αυτά θα είναι η αμοιβή τριών δικηγόρων της Καβάλας που θα αναλάβουν την υπόθεση και οι οποίοι ήδη προσφέρουν τις νομικές και πολιτικές τους υπηρεσίες στον αγώνα τους». Τέλος, εκτιμάται στο συγκεκριμένο άρθρο ότι επιλέγουμε ως δικηγόροι αυτήν την φερόμενη αμοιβή και όχι ποσοστιαία αμοιβή, επειδή δήθεν δεν πιστεύουμε στην πιθανότητα ευδοκίμησης της υπόθεσης!!!

  Πρώτα απ’ όλα, γνωρίζετε ρητά, είτε από αναφορές στον έγγραφο και ηλεκτρονικό τύπο της Καβάλας είτε από δικές μας δημόσιες τοποθετήσεις και δηλώσεις ότι εμείς είμαστε οι τρεις (3) δικηγόροι από την Καβάλα που χειριζόμαστε την υπόθεση των απολυμένων εργαζομένων των πετρελαίων αναφορικά με το εργατικό σκέλος αυτής. Ως εκ τούτου, τα όσα αναφέρετε εσείς ή όποιος άλλος επινόησε το συγκεκριμένο άρθρο αφορούν αποκλειστικά και μόνον εμάς.

  Κατά δεύτερο λόγο, το συγκεκριμένο άρθρο θα μπορούσε ίσως να σταθεί ως πρωταπριλιάτικο ψέμα και μόνο ακριβώς την επόμενη ημέρα από την ανάρτησή του, ήτοι 01/04/2022, αφού αποτελεί ένα τεράστιο ψεύδος.

  Όλη η αναφορά του επίμαχου άρθρου-δημοσιεύματος αναφορικά με την υποτιθέμενη αμοιβή μας είναι απολύτως ψευδής, κάτι το οποίο είναι βέβαιο πως τυγχάνει σε γνώση σας ή σε γνώση του συντάξαντος το επίμαχο άρθρο (αν δεν το συντάξατε εσείς), αφού δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Δημιουργείτε με αυτόν τον τρόπο στους συμπολίτες μας και αναγνώστες της σελίδας σας αλλά και σε φίλους και συγγενείς των απολυμένων την ψευδή εικόνα ότι θέλουμε να επωφεληθούμε από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εργαζόμενοι και να εσοδέψουμε περίπου 100.000,00€ έκαστος από εμάς, ενώ δήθεν δεν πιστεύουμε στην επιτυχή έκβαση του συγκεκριμένου δικαστικού αγώνα. Παράλληλα, αναφέρετε ότι δήθεν προσφέρουμε επ’ αμοιβή και πολιτικές υπηρεσίες στον συγκεκριμένο αγώνα, προφανώς οι 1ος και 2η από εμάς λόγω της πολιτικής μας ιδιότητας, κάτι που αποτελεί ομοίως τεράστιο ψεύδος και απολύτως συκοφαντική αναφορά σε βάρος μας.

  Επειδή οι συγκεκριμένες αναφορές σας είναι απολύτως ψευδείς εν γνώσει σας, δυσφημιστικές και συκοφαντικές και μας προσβάλλουν βάναυσα, μειώνοντας τη τιμή και την αξιοπρέπειά μας αλλά και στιγματίζουν την διάφανη και κρυστάλλινη επαγγελματική μας πορεία, θίγοντάς μας ενώπιον φίλων και πελατών αλλά και ενώπιον απροσδιόριστου αριθμού αναγνωστών-συνδρομητών της σελίδας σας.

  Επειδή δεν πρόκειται να ανεχθούμε αυτά τα ψεύδη και τις συκοφαντικές και δυσφημιστικές σας αναφορές και μας έχει προκαλέσει τεράστια έκπληξη και αγανάκτηση ο ωμός τρόπος με τον οποίο  ψεύδεστε σε βάρος μας και μας συκοφαντείτε.

  Επειδή επιφυλασσόμαστε ρητά παντός εν γένει δικαιώματός μας ενώπιον πάσης αρχής και παντός δικαστηρίου.

   

  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

  Διαψεύδουμε ρητά και κατηγορηματικά το περιεχόμενο του από 31-03-2022 ανυπόγραφου άρθρου-δημοσιεύματος της συνδρομητικής ιστοσελίδας σας, το οποίο είναι αβάσιμο, ψευδές, δυσφημιστικό και συκοφαντικό, δημιουργώντας πεπλανημένη εντύπωση στην κοινή γνώμη της Καβάλας σε βάρος της τιμής και της υπόληψής μας αλλά και της επαγγελματικής μας πορείας.

  Διαμαρτυρόμαστε εντόνως για το ανυπόστατο, ψευδές, δυσφημιστικό και συκοφαντικό για εμάς τους τρεις (3) ανυπόγραφο δημοσίευμα-άρθρο.

  ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ

  1)Να παύσετε να διαρρέετε τέτοιου είδους ψευδείς και συκοφαντικές σε βάρος μας ειδήσεις.

  2)Να δημοσιεύσετε στην ιστοσελίδα σας στο ίδιο ακριβώς σημείο και μέσα σε 24 ώρες από τη νόμιμη επίδοση της παρούσας ανάκληση των όσων ψευδώς, συκοφαντικά και δυσφημιστικά σε βάρος μας ισχυριστήκατε ή άλλως να αποκαλύψετε ποιος σας τα μετέφερε για να αναλάβει τις σχετικές αστικές και ποινικές ευθύνες.

  3)Να δημοσιεύσετε στην ιστοσελίδα και στο ίδιο ακριβώς σημείο και μέσα σε 24 ώρες από τη νόμιμη επίδοση της παρούσας  αυτούσια το σύνολο της παρούσας εξώδικης δήλωσης-διαμαρτυρίας μας.

  Άλλως, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ προς εσάς ότι θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε στα αρμόδια ποινικά και πολιτικά δικαστήρια και να ζητήσουμε την ποινική σας δίωξη για τα αδικήματα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, της συκοφαντικής δυσφήμισης και της συκοφαντικής δυσφήμισης δια του τύπου και να καταθέσουμε σε βάρος σας αγωγή αποζημίωσης λόγω ηθικής βλάβης, ώστε να αποκατασταθεί η τρωθείσα τιμή  και υπόληψή μας.  ΣΗΜΕΡΑ ΝΤΡΑΠΗΚΕ και η ίδια η ντροπή κύριε Σπανέλη.

  Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς αυτόν που απευθύνεται για να λάβει γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες αντιγράφοντας συγχρόνως ολόκληρο το περιεχόμενο της παρούσας στην έκθεση επίδοσής του.

   

  Καβάλα, 31/03/2022

  Οι εξωδίκως δηλούντες-καλούντες-διαμαρτυρόμενοι   

   

   

   

   

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.