Χρονόμετρο

  Περί του φύλου των αγγέλων!

  Δημοσιεύτηκε στις

   

   

  Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη είναι μια από τις πιο δύσκολες και ατυχείς περιφέρειες της χώρας, αφενός γιατί βρίσκεται πολύ μακριά από την Αθήνα, οπότε έχει φορτωθεί με όλα τα προβλήματα που ανέκυψαν μεταπολεμικά στην Ευρώπη, αφετέρου ο μικτός πληθυσμός λειτούργησε ως  τροχοπέδη στην ανάπτυξη, εξαιτίας των συγκρούσεων που για δεκαετίες γεννούσε αυτή η συνύπαρξη.

   

  Στα 25 χρόνια περίπου λειτουργίας του θεσμού δεν έχει καταφέρει να λύσει τα περισσότερα από τα προβλήματα της που την κρατούν δέσμια της υπανάπτυξης και την κατατάσσουν στις πιο φτωχές περιφέρεις της Ευρώπης.

   

  Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς διαπίστωσε ότι αιτία της κακοδαιμονίας της είναι το σήμα της, ένα «ανθέμιο» από αρχαιοελληνικό ακροκέραμο και ως νέος ιεραπόστολος έχει αναλάβει να πετύχει την αλλαγή του σήματος της και να υιοθετηθεί η Νίκης της Σαμοθράκης!!! Ο αντίλογος που έχει αναπτυχθεί κύρια από την περιφερειακούς συμβούλους της Καβάλας που βρίσκονται στην αντιπολίτευση, είναι να υιοθετηθούν ως σήμα οι Φίλιπποι ως μνημείο της Unesco!!!

   

  Εν μέσω ενός πολέμου στην Ουκρανία που θα αλλάξει άρδην – ξεκίνησε ήδη – την εικόνα του κόσμου και πολύ περισσότερο της Ευρώπης, εν μέσω ενός κύματος ανατιμήσεων που θα δώσει την χαριστική βολή στην μεσαία τάξη και θα εξαφανίσει τους φτωχότερους συμπολίτες μας και φυσικά με μια πανδημία που δεν λέει να εξαφανιστεί, στην Περιφέρεια γίνεται συζήτηση αν θα είναι η Νίκη ή οι Φίλιπποι, το σήμα της.

   

  Αυτή η συζήτηση μου θυμίζει τις τελευταίες ημέρες της πτώσης του Βυζαντίου, όπου δεν συζητούσαν το πώς θα σώσουν την πόλη, αλλά για το φύλο των Αγγέλων. Δεν νομίζω να αμφιβάλει κανείς για το πόσο γνήσιοι απόγονοι είμαστε! Περιμένω να δω αν θα βρεθεί ένας μέσα στο συμβούλιο, να πει ότι πρέπει να παύσει αυτή η συζήτηση.

   


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.