Χρονόμετρο

  Ο Απόστολος Παύλος… δεν θα μας περιμένει!

  Δημοσιεύτηκε στις

   

   

  Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, κατά τη χθεσινή του επίσκεψή στο δήμο Δοξάτου και στην συνεργασία που είχε με τον δήμαρχο Θέμη Ζεκερίδη, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε ότι «θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» (465.690,00 ευρώ) η δημιουργία ενός χώρου αφιερωμένου στον Απόστολο Παύλο, όπου με τη χρήση της τεχνολογίας πολυμέσων και σκηνογραφικές αναπαραστάσεις θα προβάλλεται η πορεία του Αποστόλου Παύλου από την Ταρσό της Κιλικίας, όπου γεννήθηκε, μέχρι τη Ρώμη, όπου και θανατώθηκε. Πέρα όμως από τα ιεραποστολικά βήματα στον χώρο, θα παρουσιάζεται η σημασία του έργου του στον χρόνο, από τις επιστολές του και την πορεία των εκκλησιών που ίδρυσε μέχρι τον απόηχο της διδασκαλίας του στον παγκόσμιο πολιτισμό και την τέχνη της βυζαντινής εποχής, της αναγέννησης αλλά και του 20ου αιώνα».

   

  Τώρα θα αναρωτιέστε τι σχέση έχει ο Δήμος Δοξάτου με τον Απόστολο Παύλο; Η τεκμηρίωση του εν λόγω έργου στηρίζεται στο ότι  στα όρια του δήμου Δοξάτου βρίσκονται οι πηγές του ποταμού Ζυγάκτη, στα νερά του οποίου βαπτίστηκε από τον Απόστολο Παύλο η πρώτη Ευρωπαία χριστιανή, η Λυδία η Φιλιππησία!!!

   

  Ε, όπως πάμε και η Λυδία η Φιλιππησία σε λίγο θα γίνει δημότης Δοξάτου. Βέβαια να λέμε και πάλι καλά που εκεί γύρω στο 2000 εκείνος ο διορατικός μητροπολίτης, ο μακαριστός Φ.Ν.Θ. Προκόπιος είχε την πρόνοια να κατασκευάσει το μνημείο δίπλα στην εκκλησία του Αγ. Νικολάου, για να μπορούσε σήμερα να βλέπουν και οι επισκέπτες ότι από εδώ πέρασε ο Απόστολος των Εθνών. Θα γελάσω πολύ αν αρχίσει το Δοξάτο να έχει θρησκευτικό τουρισμό στο όνομα του Αποστόλου Παύλου!!!


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.