Χρονόμετρο

ΚΑΒΑΛΑ: Με «δανεικές» βέρες και επιχρυσωμένο ασήμι

Δημοσιεύτηκε στις

 

Επαγγελματίας από τον χώρο του κοσμήματος μας μετέφερε μια είδηση που αποτυπώνει τις δυσκολίες της καθημερινότητας: η νέα «μόδα» θέλει τα νέα ζευγάρια να παντρεύονται με ασημένιες επιχρυσωμένες βέρες. Με το ράλι στις τιμές του χρυσού, το κόστος των κοσμημάτων έχει εκτοξευθεί. Έτσι, το παραδοσιακό «πακέτο» (βέρα, δαχτυλίδι, βραχιόλια) έχει γίνει απαγορευτικό. Καθώς όμως η ζωή προχωρά, το αμέσως επόμενο βήμα πριν τα φο μπιζού είναι η λύση του ασημιού.

Υπάρχει βέβαια και μια άλλη λύση, την οποία μας μετέφερε ιερέας: όλο και πιο συχνά πραγματοποιούνται γάμοι με τις βέρες και τα κοσμήματα των γονέων. Οι βέρες των γονέων ή των νονών δίνουν διέξοδο στις υψηλές τιμές, ενώ παράλληλα εξασφαλίζουν τη συνέχεια της οικογενειακής παράδοσης από τη μια γενιά στην άλλη.


Δημοσιεύτηκε στις

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.