Η συνεργασία των Λιμενικών Αρχών Καβάλας και Θεσσαλονίκης οδήγησε σε δύο συλλήψεις και σε κατασχέσεις ναρκωτικών, όπλων, σκευασμάτων και χρημάτων
Μία υπόθεση που ξεκίνησε με την αξιοποίηση πληροφοριών και τη συνεργασία του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας με την Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, οδήγησε στη σύλληψη δύο ημεδαπών, ηλικίας 30 και 50 ετών.
Στο επίκεντρο της υπόθεσης βρίσκεται κατάστημα ψιλικών ειδών στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης, από το οποίο, σύμφωνα με τα στοιχεία των λιμενικών αρχών, φέρεται να είχε προμηθευτεί κάνναβη ο 30χρονος.
Η αρχή έγινε όταν στελέχη του Λιμενικού, αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες και σε συνεργασία με τη Δίωξη Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, πραγματοποίησαν έλεγχο στον 30χρονο. Στην κατοχή του εντοπίστηκε μία σφραγισμένη πλαστική συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης, μικτού βάρους 5 γραμμαρίων.
Από την έρευνα που ακολούθησε, οι αρχές οδηγήθηκαν στο κατάστημα ψιλικών ειδών στην Ξηροκρήνη, ιδιοκτησίας του 50χρονου. Εκεί, σύμφωνα με το Λιμενικό, εντοπίστηκε σημαντικός αριθμός συσκευασιών με κάνναβη και άλλα αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν.
Συγκεκριμένα, στο κατάστημα βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, 83 σφραγισμένες συσκευασίες με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης των 5 γραμμαρίων η καθεμία, 20 συσκευασίες με ξηρό ανθό κάνναβης του 1 γραμμαρίου, καθώς και επιπλέον συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη τύπου «σοκολάτα» και ξηρό ανθό κάνναβης.
Παράλληλα, κατασχέθηκαν 10 κόπτες – θρυμματιστές κάνναβης, πλήθος σκευασμάτων σε μορφή τζελ και δισκίων για τη στυτική δυσλειτουργία που φέρονται να πωλούνταν χωρίς άδεια, ηλεκτρονικά τσιγάρα, σπρέι πιπεριού, ξύλινο γκλοπ, αλουμινένιο μπαστούνι μπέιζμπολ, καθώς και πιστόλι κρότου – βολιδωτό των 9mm με γεμιστήρα και φυσίγγια.
Οι λιμενικοί κατέσχεσαν επίσης χρηματικό ποσό ύψους 6.374,10 ευρώ και μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας.
Η έρευνα συνεχίστηκε και σε δεύτερο κατάστημα που διατηρεί ο 50χρονος στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, όπου ο ίδιος παρέδωσε αυτοβούλως ένα ακόμη πιστόλι κρότου – βολιδωτό των 9mm, έναν γεμιστήρα και τέσσερα φυσίγγια κρότου – λάμψης.
Οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων, καθώς και για άλλες παραβάσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.
Την προανάκριση διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, ενώ η υπόθεση αναδεικνύει τον ρόλο της Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας στην αξιοποίηση των πληροφοριών που οδήγησαν στην αποκάλυψη της υπόθεσης.
Δημοσιεύτηκε στις
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.






