Χρονόμετρο

Καβάλα: Εξαρθρώθηκε δίδυμο απατεώνων που ξάφριζε ηλικιωμένες με το πρόσχημα τροχαίου

Δημοσιεύτηκε στις

Στα χέρια των αρχών βρίσκεται η άκρη του νήματος για μια καλοστημένη απάτη που συγκλόνισε την Καβάλα τις προηγούμενες ημέρες. Αστυνομικοί της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών (ενός άνδρα και μίας γυναίκας), οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε δύο περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων γυναικών.

Το «Σενάριο» και η Ψυχολογική Πίεση

Οι δράστες λειτουργούσαν με μια ιδιαίτερα πειστική και κλιμακωτή μέθοδο:

  1. Το τηλεφώνημα ανάγκης: Άγνωστος συνεργός επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τα θύματα, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο είχε τραυματιστεί σοβαρά σε ατύχημα και απαιτούνταν άμεσα χρήματα για την περίθαλψή του.

  2. Ο «μαϊμού» αστυνομικός: Σε περιπτώσεις που οι ηλικιωμένες υποψιάζονταν την απάτη, παρενέβαινε δεύτερος συνεργός. Προσποιούμενος τον αστυνομικό, έπειθε τα θύματα ότι η όλη διαδικασία ήταν μέρος επιχείρησης για τον εντοπισμό των δραστών, κερδίζοντας έτσι την εμπιστοσύνη τους.

Η «Λεία» και η Διαφυγή

Μόλις τα θύματα πείθονταν, συγκέντρωναν χρηματικά ποσά και τιμαλφή (χρυσαφικά και κοσμήματα). Τότε αναλάμβανε δράση το ζευγάρι των ημεδαπών, οι οποίοι:

  • Μετέβαιναν στα προκαθορισμένα σημεία συνάντησης με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο.

  • Παλάμβαναν τα κλοπιμαία και εξαφανίζονταν.

Σημείωση: Τα περιστατικά έλαβαν χώρα το διήμερο 11 και 12 Φεβρουαρίου 2026 σε περιοχές της Καβάλας.

Σε εξέλιξη οι έρευνες

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή των δύο δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, καθώς και για την ταυτοποίηση των υπόλοιπων μελών της σπείρας που πραγματοποιούσαν τις τηλεφωνικές κλήσεις.


Δημοσιεύτηκε στις

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.