Χρονόμετρο

  Iστιοπλοϊκός Όμιλος Καβάλας:FINN WORLD MASTERS 2023, NEA IRAKLITSA, PAGGEON MUNICIPALITY, 26th MAY – 2 nd JUNE 2023

  Δημοσιεύτηκε στις

  FINN WORLD MASTERS 2023, NEA IRAKLITSA, PAGGEON MUNICIPALITY, 26th MAY – 2 nd JUNE 2023

   Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Καβάλας Δήμου Παγγαίου διοργανώνει από 26 Μαΐου έως 2 Ιουνίου 2023, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Finn Masters 2023 στα νερά του κόλπου της Νέας Ηρακλείτσας. Ένα ιστιοπλοϊκό γεγονός που θα επιτρέψει σε 156 ιστιοπλόους από 29 χώρες να γνωρίσουν αλλά και να θυμηθούν, καθώς κάποιοι ήταν παρόντες και το 2015 στην αντίστοιχη διοργάνωση στην Καβάλα, τις ομορφιές της περιοχής μας.

   Μία τέτοια προσπάθεια απαιτεί την σύμπλευση πολλών παραγόντων ώστε να είναι επιτυχημένη. Από την πρώτη στιγμή ήταν κοντά μας και συνδιοργανώνουμε μαζί, η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και ο Δήμος Παγγαίου. Ο Αντιπεριφερειάρχης κος Αλέξης Πολίτης πίστεψε και στήριξε ενεργά την προσπάθειά μας ενώ ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής ενότητας Ελευθερών Κος Χρήστος Πριονίδης, είναι παρών σε ότι ανάγκη προκύπτει στο χώρο της διοργάνωσης. Αντίστοιχα ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κο Χρήστο Μποσμπότη και τον Δήμαρχο Παγγαίου κο Αναστασίαδη Φίλιππο, για την απόφαση να συνδιοργανώσουμε το πρωτάθλημα.

  Χορηγός επίσης ανέλαβε και το Εμπορικό Επιμελητήριο Καβάλας με τον πρόεδρο του Κο Μάρκο Δέμπα να στηρίζει τη διοργάνωση. Το θετικό όμως είναι ότι ο επιχειρηματικός κόσμος της ευρύτερης περιοχής είναι δίπλα μας.

  Έτσι τα Κρασιά Nico Lazaridi ανέλαβαν και πάλι Μέγας Χορηγός της διοργάνωσης.

  Η NICO LAZARIDI είναι ευρέως αναγνωρισμένη ως μια από τις πρωτοπόρες εταιρίες, η οποία από την ίδρυσή της πριν από 35 χρόνια συνέβαλε στην αναγέννηση του ελληνικού κρασιού και την επανασύσταση της περιοχής της

  Δράμας ως οινοποιητική περιοχή. Παράγει περισσότερες από 1.300.000 φιάλες κρασιού ετησίως και εξάγει τα προϊόντα της σε 21 χώρες σε όλο τον κόσμο.

   Έδρα της εταιρίας από το 1997 αποτελεί το Οινοποιείο Château Nico Lazaridi στην περιοχή της Αγοράς. Ο πρόεδρος της NICO LAZARIDI Φεδερίκος Λαζαρίδης δημιούργησε μέσα στο Οινοποιείο την Πινακοθήκη «Μαγικό Βουνό», ίδρυσε το Nico Lazaridi Wine Club, ανέπτυξε οινοτουριστικές δράσεις και εδραίωσε το πολιτιστικό προφίλ της εταιρίας που στηρίζει καλλιτεχνικές και αθλητικές δράσεις όχι μόνο στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

   Ο όμιλος εταιρειών Κουρτίδη, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο σε Ελλάδα και εξωτερικό τα τελευταία 27 χρόνια, αποτελεί έναν από τους κυρίαρχους και δυναμικά αναπτυσσόμενους ομίλους στον τομέα των Κατασκευών, του Real Estate, των Επενδύσεων και του Τουρισμού. Μαζί με την παγκοσμίως βραβευμένη κτηματομεσιτική εταιρεία του ομίλου, την RE/MAX Choice, στο πλαίσιο εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης, στηρίζει τη διοργάνωση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας, αποτελώντας τον κύριο χορηγό της. Η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι ιδιαιτέρως σημαντική για την τοπική κοινωνία και η Kourtidis Group βρίσκεται πάντα δίπλα σε κάθε προσπάθεια ανάδειξης του τόπου μας, προάγοντας την σπουδαιότητα του αθλητισμού και τις αξίες του.

   

  Αντίστοιχα χορηγοί – υποστηρικτές της διοργάνωσης ανέλαβαν οι ακόλουθες εταιρίες

  1. Magic Marine
  2. Superfast Ferries
  3. Energean
  4. Pantaenius
  5. Northsailing
  6. Φούρνοι Φελλαχίδη
  7. Τυροκομείο Παγγαίο.
  8. Ναυαγοσωστική Βορείου Ελλάδος
  9. Εστιατόριο Σαρρής
  10. Εστιατόριο Λιμανάκι
  11. Moda Bar
  12. Barbarella Beach Bar
  13. La Maison de Gourmet
  14. Το μεταπτυχιακό τμήμα Digital Marketing του ΔΙΠΑΕ
  15. Camping Paradiso

  Χορηγός επικοινωνίας είναι το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων

  Σε τοπικό επίπεδο Χορηγοί Επικοινωνίας είναι το ENA Channel και το CENTER TV. Οι προετοιμασίες έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα και ο χώρος και η παραλία καθαρίστηκε από τον Δήμο ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένονται οι πρώτοι ιστιοπλόοι. Ο χώρος στάθμευση της Νέας Ηρακλείτσας θα γεμίσει σκάφη και χρώματα, ενώ πανιά θα εμφανιστούν στον κόλπο της Νέας Ηρακλείτσας.

  Live streaming από το κανάλι της κλάσης στο facebook https://www.facebook.com/InternationalFinnClass.

  Στιγμιότυπα από την διοργάνωση θα μεταδοθούν, μέσω του καναλιού της κλάσης στο Youtube αλλά και σε μεγάλα ιστιοπλοϊκά site του κόσμου.


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.