Χρονόμετρο

  Ιωσήφ Μεβοράχ: «Ας πούμε τα πράγματα με τ’ όνομα τους»

  Δημοσιεύτηκε στις

   

   

   

   

  Ο  εβραϊκής καταγωγής Καβαλιώτης,   διακεκριμένος συγγραφέας κ. Ιωσήφ (Φίκος) Μεβοράχ,  μιλά στην Ε.Ν. και μας ενημερώνει για τα όσα διαδραματίζονται αυτή τη στιγμή στο Ισραήλ. Με ξεκάθαρες τοποθετήσεις και όχι ανούσιες φλυαρίες. Υπ’ όψη,  την ίδια στιγμή, η οικογένεια της αδελφής του, όπως και τα δύο του παιδιά, κατοικούν στο Τελ Αβίβ.

  Ιωσήφ Μεβοράχ

  «Έχει περάσει μόνο μια εβδομάδα από το πρώτο  πογκρόμ που έγινε στο κράτος του Ισραήλ. Η λέξη πογκρόμ μας ήταν γνωστή από τις βαναυσότητες την φρίκη

  και την εξολόθρευση αμάχων, αθώων που χάνονταν από τους κύρηδες της κάθε χώρας. Και οι εβραίοι σε όλη την διάρκεια και μέχρι την ίδρυση του κράτους τους

  γνώρισαν σειρά τέτοιων πογκρόμ σε όλα τα μήκη και πλάτη της “πολιτισμένης και εξευγενισμένης Ευρώπης”.

   

   Αυτό που είδαμε όλοι μας στην τηλεόραση και αυτό  που για μια εβδομάδα τώρα απασχολεί όλη την υφήλιο, ήταν δυστυχώς ένα αναμενόμενο αποτέλεσμα του διχασμού και στα πρόθυρα εμφυλίου για καθαρά εσωτερικούς  πολιτικούς λόγους μιας χώρας .

   

  Του Ισραήλ. Είναι η πρώτη φορά που η κοινή γνώμη βρίσκεται κοντά στο Ισραήλ και τους πολίτες τους, Αναμενόμενο τουλάχιστον για  μένα πως αυτό θα αλλάξει,  αλλάζοντας οι σκηνές και τα γεγονότα θανάτου και ολέθρου που θα επέλθουν  στο Παλαιστινιακό λαό.

  Ενός λαού που δυστυχώς αποτελεί την  ασπίδα κάλυψης της Χαμάς της Τζιχάντ της Χεζμπολάχ και των άλλων αραβικών πολεμικών τρομοκρατικών οργανώσεων.

  Αυτό το γεγονός δεν μπορέσαμε ή μάλλον δεν  θελήσαμε αντικειμενικά να δούμε. Πέντε φορές ξεκινώντας πριν την ίδρυση της Μέσης Ανατολής αλλά και στα χρόνια που ακολούθησαν οι ηγέτες των Παλαιστινίων αρνήθηκαν να δημιουργήσουν το δικό τους κράτος έχοντας κοινά σύνορα με το Ισραήλ.

  Αυτό και μόνο οδήγησε στην σφαγή που όλοι είδαμε πριν λίγες μέρες. Σήμερα που μιλάμε,  κάνουμε πολιτικές – στρατιωτικές αναλύσεις χωρίς να βλέπουμε το προφανές. Δεν διακυβεύεται μόνο το τέλος του παλαιστινιακού λαού ή του Ισραηλινού κράτους. Είναι ένας άλλος  πόλεμος.  Είναι ο πόλεμος της Δύσης με το Ισλάμ και τις Αραβικές χώρες… Είναι ένας πόλεμος που εμείς οι Ευρωπαίοι με την λεγόμενη  φιλοαραβική πολιτική χρόνων,  καταφέραμε να αλλοιώσουμε  τον πληθυσμό μας  με τους Τσέτες μιας νέας εποχής.

  Η παρουσία Αμερικανών – Άγγλων στην περιοχή προδίδει την έντονη ανησυχία της παγκοσμιότητας, αλλά και η ισχυρή παρουσία του Ιράν προμηνύει αυτό που δεν θέλαμε

  ποτέ να σκεφτόμαστε ΤΟΝ Γ’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ».   

   

  Επικαιρότητα του Νέστου

   


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.