Χρονόμετρο

  H Πολιτιστική και Πολιτική Σημασία των Υδάτων στο 2ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Καβάλας

  Δημοσιεύτηκε στις

   

   

   

   

   Από τις 3- 11 Σεπτεμβρίου 2023 στην μεγάλη αίθουσα της Μεγάλης Λέσχης Καβάλας

   

  Από τις 3 έως τις 11 Σεπτεμβρίου  2023, και για δεύτερη συνεχή χρονιά η Καβάλα γίνεται το επίκεντρο μίας νέας ακαδημαϊκής συνεργασίας ανάμεσα σε ελληνικά και ξένα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα με την ευκαιρία της διοργάνωσης του 2ου Διεθνούς Θερινού Σχολείου-  Kavala International SummerSchoolγια την πολιτιστική και πολιτική σημασία των υδάτων, εγχώριων και διεθνών.

  Το θερινό σχολείο, που απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές και φοιτήτριες, διοργανώνεται από το ACT (The American College of Thessaloniki), τμήμα πτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών του Κολλεγίου Ανατόλια και το Κέντρο Σπουδών για τη Συμφιλίωση του Πανεπιστημίου Φρίντριχ Σίλερ της Ιένας (Jena Centre for Reconciliation Studies, JCRS), σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εξωτερικών Υποθέσεων (Foreign Affairs Institute, FAINST).

  Το Kavala International SummerSchool θα συνδυάσει την ακαδημαϊκή θεωρία και τη διπλωματική πρακτική για την ανάλυση πολιτικών και συμπεριφορών που ενθαρρύνουν τη συμφιλίωση, την ανεκτικότητα, την κοινωνική συνοχή και την καλή γειτονία σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο εστιάζοντας στην περιφερειακή συνεργασία και την ανάπτυξη που σχετίζονται με τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος για τις μελλοντικές γενιές.

  Οι συμμετέχοντες θα πάρουν, επίσης, μέρος σε πρακτικές δραστηριότητες υπό την καθοδήγηση καθηγητών,  ερευνητών και διπλωματών, και θα εργαστούν πάνω σε αληθινές υποθέσεις μαζί με ανώτερους διπλωμάτες.

  Το 2ο Διεθνές Θερινό Σχολείο –  Kavala International Summer School φιλοξενείται φέτος στη Μεγάλη Λέσχη Καβάλας.

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.