Χρονόμετρο

  Ο διαχρονικός τρόπος προβολής επιχειρήσεων με διαφημιστικά φυλλάδια

  Δημοσιεύτηκε στις

  Στη σημερινή εποχή η εξέλιξη των διαφημιστικών μέσων, σε σύγκριση με πριν 15 χρόνια, έχει προχωρήσει με αλματώδης ρυθμούς.  Τα μέσα που προσφέρει το διαδίκτυο είναι  πολυποίκιλα και αποτελεσματικά ιδιαίτερα στις νέες γενιές.   Μολαταύτα,  το ίσως, παλαιότερο διαφημιστικό μέσο, κρατάει γερά στα γυρίσματα των καιρών και αυτό δεν  είναι άλλο από το διαφημιστικό φυλλάδιο. Υπάρχουν πολλοί και  σημαντικοί  λόγοι  που αντέχει  ως μέσο διαφήμισης .

  Πρώτον, το διαφημιστικό φυλλάδιο είναι εύκολα προσβάσιμο σε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού. Είναι ίσως το μόνο διαφημιστικό μέσω που δεν χρειάζεται την πρωτοβουλία του δέκτη για να περάσει ο πομπός το μήνυμά του. Χρειάζεται παραδείγματος χάρη ο τηλεθεατής να ανοίξει την τηλεόραση και να συνδεθεί με το κανάλι τη στιγμή που θα παίξει το διαφημιστικό μήνυμα. Ο χρήστης των νέων τεχνολογιών πρέπει να ανοίξει τον υπολογιστή και να  συνδεθεί με το μέσο κοινωνικής δικτύωσης για να δει τη διαφήμιση στο διαδίκτυο. Το φυλλάδιο είναι το μέσο που ο πομπός βρίσκει το δέκτη. Περπατώντας μπορούμε να συναντήσουμε τυχαία το διαφημιστικό φυλλάδιο και στο μήνυμα που εκπέμπει. Ακόμα είναι ένα μέσο που έχει διάρκεια στην εκπομπή του. Μπορεί να λειτουργήσει παρατεταμένα και επαναλαμβανόμενα. Δεν χρειάζεται νέα αναμετάδοση, ή ανατύπωση,  όπως χρειάζονται τα μηνύματα στο ραδιόφωνο και στη τηλεόραση που ανεβάζουν το κόστος. Επιπλέον είναι το οικονομικότερο μέσο από όλα τα παραπάνω και με την ευρύτερο πληθυσμιακό πεδίο προσέγγισης.  Όλα αυτά συμβάλλουν στο να έχει πολύ θετική απόδοση επένδυσης (ROI). Απευθύνεται σε άτομα κάθε φύλου, μορφωτικού-κοινωνικού επιπέδου και καλύπτει εύρος ηλικίας, από τριών έως εκατό τριών ετών! Επιπροσθέτως έχει και θετικό κοινωνικό αντίκτυπο καθώς προσφέρει σε νέους και μεγαλύτερους χιλιάδες θέσεις εργασίας. Υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση και ποικιλία στους τρόπους και στο κόστος της  εκτύπωσης ανάλογα με τη ποιότητα και το βάρος  του χαρτιού, με τη ποσότητα των αντιτύπων και την ταχύτητα της εκτύπωσης. Αυτή η ιδιότητα που προσφέρει δίνει στο μέσο αυτό ένα τεράστιο εύρος πελατών. Διαφημίζονται μέσω φυλλαδίων πάρτι που διοργανώνουν μαθητές λυκείου, μέχρι  υπηρεσίες που παρέχουν μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες.

  Ιδού κάποιες κατευθυντήριες γραμμές για μία επιτυχημένη έκδοση διαφημιστικού φυλλαδίου.

   

  • Να βρίσκεται σε αρμονία το φυλλάδιο με το προφίλ της επιχείρησης του πελάτη.
  • Να είναι ευανάγνωστο με κείμενο και εικόνα που υπηρετεί το στόχο του πελάτη.
  • Να είναι στοχευμένο σε ότι αφορά την ηλικιακή και γεωγραφική κατανομή που απευθύνεται
  • Να είναι μετρήσιμο και απτό το αποτέλεσμα που δίνει και να είναι σχετικά εύκολο προς αξιολόγηση.

   

   

  Στους σκληρούς οικονομικούς καιρούς που περνάμε ένα σωστά σχεδιασμένο και εκτελεσμένο διαφημιστικό έντυπο αποδεικνύεται το γαλλικό κλειδί που  ανοίγει το σεντούκι της επιτυχίας για πάρα πολλές επιχειρηματικές προσπάθειες. Είναι ένα, πραγματικά αθάνατο, μέσο διαφήμισης.

   

  Πηγή πληροφοριών Letterbox εταιρεία διανομής φυλλαδίων


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.