Χρονόμετρο

  Ενοχλητικές αιμορροΐδες; Δείτε γιατί σας συμφέρει η αφαίρεση με λέιζερ σε χαμηλό κόστος

  Δημοσιεύτηκε στις

  Οι αιμορροΐδες είναι μία πολύ ενοχλητική κατάσταση που μπορεί να εμφανιστεί σε όλους τους ενήλικες σε κάποια στιγμή της ζωής τους και ανάλογα το μέγεθος, τη σοβαρότητα τους και την γενικότερη κατάσταση της υγείας του πάσχοντος, μπορεί να γίνουν εξαιρετικά επώδυνες και ενοχλητικές στην καθημερινότητά του.

  Γενικά οι αιμορροΐδες μπορεί να είναι είτε εξωτερικές, δηλαδή να φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού και να προβάλουν από το ορθό, είτε εσωτερικές αιμορροΐδες, δηλαδή να μη φαίνονται αλλά να είναι επώδυνες, έχοντας «αντίκτυπο» του πόνου στη μέση και χαμηλά στη σπονδυλική στήλη του πάσχοντος κατά την κένωση.

  Σε κάθε περίπτωση, όταν οι συντηρητικές θεραπείες και οι τοπικές αλοιφές δεν λειτουργούν, τότε θα πρέπει να αντιμετωπιστούν οι αιμορροΐδες με laser και να γίνει αφαίρεσή τους, εύκολα, ανώδυνα και αναίμακτα. Η αιμορροϊδεκτομή με laser πραγματοποιείται από εξειδικευμένο γενικό χειρουργό και έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας με ελάχιστη περίοδο ανάρρωσης, ώστε να επανέλθει άμεσα ο ασθενής στις καθημερινές του δραστηριότητες.

  Τι είναι και τι τις προκαλεί

  Οι αιμορροΐδες είναι διογκωμένες φλέβες στον πρωκτό και στο κάτω μέρος του ορθού, παρόμοιες με τους κιρσούς στα πόδια. Τις διαχωρίζουμε σε εσωτερικές αιμορροΐδες, δηλαδή αυτές που μπορεί να αναπτυχθούν μέσα στο ορθό, και σε εξωτερικές, δηλαδή αυτές που εμφανίζονται γύρω από την περιοχή του πρωκτού.

  Σχεδόν 3 στους 4 ενήλικες θα εμφανίσει αιμορροΐδες κάποιες φορές στη ζωή του και μπορεί να εμφανιστούν από διάφορα αίτια, όπως

  • Παχυσαρκία
  • Εγκυμοσύνη
  • Διάρροια ή Δυσκοιλιότητα
  • Άρση μεγάλου βάρους
  • Έντονη πίεση στην κοιλιακή χώρα
  • Διατροφή χωρίς φυτικές ίνες

  Συνήθως δεν χρειάζονται αντιμετώπιση και φεύγουν από μόνες τους ή με την χορήγηση τοπικών αλοιφών και ήπιων παυσίπονων, ωστόσο αν δείτε πολύ μεγάλη αιμορραγία από τον πρωκτό και πόνο που δεν σταματάει σε διάστημα μίας εβδομάδας, τότε είναι απαραίτητο να επισκεφθείτε τον γιατρό σας.

   

   

  Αποτελεσματική αντιμετώπιση

  Όταν οι αιμορροΐδες γίνουν εξαιρετικά επώδυνες και ενοχλητικές στην καθημερινότητά σας, τότε μπορεί να χρειαστεί αιμορροιδεκτομή. Η αφαίρεση των αιμορροϊδων τα τελευταία χρόνια γίνεται με laser, μειώνοντας στο ελάχιστο την επεμβατική διαδικασία και την περίοδο ανάρρωσης, ενώ έχει και χαμηλότερο κόστος από την κλασική ανοιχτή επέμβαση που γινόταν στο παρελθόν.

  Η αφαίρεση με λέιζερ ουσιαστικά αποσκοπεί στη θερμική συρρίκνωση των αγγείων της αιμορροΐδας και τα αποτελέσματα της διαδικασίας είναι άμεσα, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις δεν απαιτεί ράμματα. Η διαδικασία πραγματοποιείται από έναν εξειδικευμένο γενικό χειρουργό και εξασφαλίζει άμεσα και αναίμακτα αποτελέσματα για τον ασθενή.

  Επισκεφθείτε σήμερα την ιστοσελίδα του γενικού χειρουργού δρ. Δημήτρη Γιάλβαλη και μάθετε τα πάντα για τις αιμορροΐδες και την αφαίρεση με λέιζερ, καθώς και το κόστος της διαδικασίας

   


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.