Χρονόμετρο

  Εξιχνιάστηκαν 3 υποθέσεις απατών, που διαπράχθηκαν σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Ξάνθης, του Διδυμοτείχου και της Κατερίνης.

  Δημοσιεύτηκε στις

  EΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

   

  Συνελήφθη ένας αλλοδαπός, ο οποίος παραλάμβανε τα χρήματα από τα θύματα εξαπάτησης

   

  Οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν συνολικά από τα θύματά τους 59.200 ευρώ

   

  Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, τρεις υποθέσεις απατών, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 8 έως 16-09-2023σε βάρος ηλικιωμένων ημεδαπών, σε περιοχές της Ξάνθης, του Διδυμοτείχου και της Κατερίνης.

   

  Την 16-9-2023 βραδινές ώρες στο νομό Σερρών, συνελήφθη από τους ανωτέρω αστυνομικούς με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ζίχνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, ένας αλλοδαπός και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απάτης. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του που αναζητούνται.

   

  Ειδικότερα, ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα που διεξήχθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλαςσε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης και των Τμημάτων Ασφάλειας Διδυμοτείχου και Ξάνθης, εξακριβώθηκε ότι είχε συσταθεί από τους δράστες εγκληματική οργάνωση και ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία, εξαπατούσαν ηλικιωμένα κυρίως άτομα, παραθέτοντάς τους ψευδή γεγονότα ως αληθή, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.

  Συγκεκριμένα οι δράστες, καλούσαν τηλεφωνικά τους παθόντες προσποιούμενοι τους ιατρούς νοσοκομείων και με πρόσχημα ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, απαιτούσαν χρηματικά ποσά για την παροχή των υπηρεσιών τους. Για να επιτύχουν την εξαπάτηση των θυμάτων τους, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία έτερος δράστης ή δράστιδα, ανάλογα με την περίπτωση, προσποιούνταν το συγγενικό πρόσωπο, επιβεβαιώνοντας τα ψευδή γεγονότα και παρακαλώντας για βοήθεια.

  Ακολούθως, αφού κατάφερναν να πείσουν τους παθόντες, μετέβαινε ο παραπάνω δράστης στις οικίες τους ή πλησίον αυτής όπου και παραλάμβανε τα συμφωνηθέντα.

  Από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, εξακριβώθηκε ότι κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, ο δράστης σε ρόλο «εισπράκτορα» ενεργώντας από κοινού με άγνωστους συνεργούς του στις προαναφερόμενες περιοχές, διέπραξαν 3απάτες, ενώ από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 59.200 ευρώ.

  Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο δράστης ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, βρέθηκε και κατασχέθηκε επιμελώς κρυμμένο το χρηματικό ποσό των 9.400 ευρώ, το οποίο όπως προέκυψε ότι με την ίδια μεθοδολογία είχε αποσπάσει προηγουμένως από ηλικιωμένη στην Ξάνθη και της αποδόθηκε.

  Κατασχέθηκαν το ανωτέρω όχημα και δύο κινητά τηλέφωνα.

  Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθη, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, για την ταυτοποίηση των συνεργών το και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.