Χρονόμετρο

  ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας από αύριο

  Δημοσιεύτηκε στις

  Αναλυτική αναφορά στα καιρικά φαινόμενα της Τετάρτης – Πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες 

   

  Στο μοτίβο που αναμενόταν βάση και του προειδοποιητικού μηνύματος που απεστάλη στους πολίτες που έχουν εγγραφεί στην ανάλογη υπηρεσία κύλησε ο καιρός στον ΔΗΜΟ

  ΜΑΣ.

  Για να εγγραφείτε στην υπηρεσία κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdk3O1…/viewform

  Έτσι τις μεσημβρινές – πρώτες απογευματινές ώρες εκδηλώθηκαν μπόρες και τοπικές καταιγίδες που επηρέασαν κυρίως τα ορεινά τμήματα του ΔΗΜΟΥ, καθώς και πεδινά τμήματα που βρίσκονται κυρίως στο ανατολικό και βόρειο κομμάτι του ΔΗΜΟΥ.

  Έντονη βροχόπτωση υπήρξε στα περισσότερα τμήματα του ΔΗΜΟΥ ενώ εκδηλώθηκαν τοπικές χαλαζοπτώσεις κυρίως στα ορεινά τμήματα, αλλά και σε περιοχές όπως οι Κρηνίδες, ο Αμυγδαλεώνας, αλλά και δυτικές συνοικίες της πόλης της Καβάλας.

  Ενδεικτικά ο μετεωρολογικός σταθμός του δικτύου του meteokav στην Ραψάνη κατέγραψε ραγδαιότητα  υετού 300 mm/hour (300 λίτρα νερού ανά τετραγωνικό μέτρο ανά ώρα).

  Σε Β’ φάση όπως αναλύεται και στο μήνυμα υπήρξαν περάσματα βροχόπτωσης σύντομης διάρκειας από όλο τον ΔΗΜΟ με ταυτόχρονη πτώση της θερμοκρασία και ενίσχυση των ανατολικών ανέμων.

  Ενδεικτικά στην πόλη της Καβάλας η θερμοκρασία μετά τις 17:00 έπεσε πάνω από 5°C σε 3 ώρες, πλέον το θερμόμετρο στην πόλη δείχνει τους 14°C. Τέλος,

  το συνολικό ημερήσιο ύψος υετού στην πόλη έφτασε τα 14mm (14 λίτρα νερού ανά τετραγωνικό μέτρο). ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ METEOKAV.

  Όπως αναμενόταν και βάση της ενημέρωσης ο καιρός έχει περάσει σε φάση βελτίωσης,

  όμως η πτώση της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί κι έτσι το πρωί της Πέμπτης αλλά και της Παρασκευής θα κυμαίνεται σε εξαιρετικά χαμηλά για την εποχή επίπεδα, ιδίως στα ηπειρωτικά πεδινά και στα ορεινά τμήματα. Μέσα στην ημέρα οι θερμοκρασίες θα είναι φυσιολογικές για την εποχή.

  1. Εικόνα από την μετεωρολογική κάμερα του METEOKAV που απεικονίζει μια από τις καταιγίδες που επηρέασαν τον Δήμο μας το μεσημέρι.

  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.