Χρονόμετρο

  Από το ρήγμα της Ανατολίας ο σεισμός που ταρακούνησε την Καβάλα

  Δημοσιεύτηκε στις

   

   

  Τι πιστεύει ο Ευθύμιος Λέκκας για τα 5,4 ρίχτερ

   

  Ο ισχυρός σεισμός των 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ τρόμαξε τη Βόρεια Ελλάδα, ηπειρωτική και νησιωτική. Παράλληλα, έγινε αισθητός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Μία πρώτη ανάγνωση επιχειρεί ο σεισμολόγος, Ευθύμιος Λέκκας στο newsit.gr.

   

   

  O σεισμολόγος και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο newsit.gr επισημαίνει ότι «πρέπει να προσέξουμε τώρα γιατί ο σεισμός σημειώθηκε σε παρακλάδι του ρήγματος της Ανατολίας».

   

  «Ο σεισμός είναι μεγέθους 5,3 με 5,5 της κλίμακας Ρίχτερ. Δεν έχουμε ακόμη το οριστικό μέγεθος. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα. Σημειώθηκε 20 χιλιόμετρα νότια των Καρυών. Θέλει λίγη προσοχή. Δεν φοβόμαστε για έναν ακόμη μεγαλύτερο σεισμό, θα δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτές τις ώρες. Σίγουρα θα έχουμε μετασεισμούς. Έγινε αισθητός σε μεγάλο κομμάτι της Ελλάδας, λόγω κατευθυντικότητας της ενέργειας. Δεν έχουμε επιπτώσεις προς το παρόν. Είναι γνωστό το ρήγμα της Ανατολίας και ευτυχώς χτύπησε μακριά από κατοικημένους χώρους», αναφέρει ο κ. Λέκκας.

   

  Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

  newsit.gr


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.