Χρονόμετρο

ΜΑΡΙΑ ΒΑΡΥΤΗ: «Η αλαζονική συμπεριφορά της Διοίκησης Αναστασιάδη είναι πλέον εμφανής»…

Δημοσιεύτηκε στις

 

 

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παγγαίου, η παράταξή μας αποχώρησε σύσσωμη από αυτή, αμέσως μετά την ανάγνωση της κοινής μας δήλωσης, διαμαρτυρόμενη έντονα με τον τρόπο αυτό, για την αυταρχική και αλαζονική συμπεριφορά της διοίκησης.

Η 11χρονη παρουσία τους στη διοίκηση του Δήμου, δυστυχώς οδηγεί στις παραπάνω συμπεριφορές, που εισπράττουν καθημερινά και οι δημότες μας.

 

Η δήλωση μας είχε ως εξής:

 

Με κοινή μας δήλωση όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξής μας «Ξεκινάμε…», αναφέρουμε τα εξής:

 

Σε μια ευνομούμενη Δημοκρατία, η διαφάνεια, η λογοδοσία και η ελευθερία του δημόσιου λόγου αποτελούν θεμελιώδεις αρχές.

 

Είναι αυτονόητο πως κάθε αιρετός έχει το δικαίωμα -και το καθήκον- να ελέγχει τη διοίκηση και να καταγγέλλει τυχόν παρανομίες, χωρίς να φοβάται συνέπειες ή πιέσεις.

 

Το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, παρατηρούνται πρακτικές που δεν αρμόζουν ούτε σε πολιτικό ήθος ούτε σε δημοκρατική λειτουργία.

 

Οι απειλές και οι εκβιαστικές πιέσεις, είναι απολύτως απαράδεκτες και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές.

 

Δηλώνουμε συλλογικά και κατηγορηματικά, ότι τέτοιες πρακτικές δεν μας φοβίζουν και δεν μας πτοούν.

Αντιθέτως, μας πεισμώνουν και ενισχύουν την προσήλωσή μας στην υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος.

 

Σε κάθε περίπτωση, όπου χρειαστεί, θα πράξουμε τα δέοντα και θα απευθυνθούμε στις αρμόδιες δικαστικές και ελεγκτικές αρχές”.

 

Μαρία Βαρύτη

Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης

Δημοτική Σύμβουλος


Δημοσιεύτηκε στις

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.