Χρονόμετρο

  80 καλά λογοτεχνικά βιβλία για το καλοκαίρι (και για κάθε εποχή).

  Δημοσιεύτηκε στις

    Επιλογή 80 καλών λογοτεχνικών βιβλίων από τα εκατοντάδες που έφτασαν πρόσφατα στο γραφείο μας. Μυθιστορήματα ελληνικά και μεταφρασμένα, νουβέλες και συλλογές διηγημάτων, ακόμη και ιδιόρρυθμα λογοτεχνικά έργα που φλερτάρουν με το δοκίμιο. Διαβάστε και επιλέξτε ποια και πόσα χωρούν στον καλοκαιρινό σάκο σας.

   

  Γράφουν οι Κώστας Αγοραστός & Διονύσης Μαρίνος.

   

  Έλληνες συγγραφείς πεπειραμένοι και αξιόλογοι έδωσαν το «παρών» και αναθέρμαναν τη σχέση τους με τους αναγνώστες τους αλλά και αρκετοί πρωτοεμφανιζόμενοι ή στα πρώτα τους βήματα διεκδίκησαν και κέρδισαν την προσοχή μας.

  Η σχέση των Ελλήνων αναγνωστών με τη μεταφρασμένη λογοτεχνία περνάει μέσα από το πλήθος διαθέσιμων, καλομεταφρασμένων νέων τίτλων, αλλά επεκτάθηκε και σε διά ζώσης συναντήσεις με την ευκαιρία της 19ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, του Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας, του 15ου Φεστιβάλ ΛΕΑ, του Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων, καθώς και μεμονωμένων πρωτοβουλιών εκδοτών και πολιτιστικών οργανισμών που έφεραν πρόσφατα σημαντικούς λογοτέχνες στη χώρα μας (Μάργκαρετ Άντουντ, Μπερναρντίν Εβαρίστο, Τζόναθαν Κόου κ.ά.)

  Για να έχουμε και μια αριθμητική τάξη μεγέθους, το πρώτο εξάμηνο του 2023, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του ΟΣΔΕΛ, κυκλοφόρησαν περίπου 960 ελληνικά και μεταφρασμένα μυθιστορήματα, νουβέλες και συλλογές διηγημάτων (σίγουρα θα είναι περισσότερα). Από όσα ήρθαν στο γραφείο μας, επιλέξαμε 80 αξιόλογα βιβλία. Προφανώς δεν είναι τα μόνα. Είμαστε σίγουροι ότι οι προτάσεις μας θα σας οδηγήσουν σε πολλά περισσότερα.

  Τέλος, στις επιλογές μας δεν περιλαμβάνονται βιβλία αστυνομικής λογοτεχνίας, που θα αποτελέσουν αντικείμενο ξεχωριστής λίστας με προτάσεις από τη Χίλντα Παπαδημητρίου.

   

  Διαβάστε εδώ: https://bookpress.gr/stiles/protaseis/18015-80-kala-logotexnika-vivlia-gia-to-kalokairi-kai-gi

   


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.