Χρονόμετρο

Χιόνισε ήδη στο Φαλακρό, εκτίμηση για μια νέα – ακόμη πιο – δυναμική σεζόν στον χιονοδρομικό κέντρο

Δημοσιεύτηκε στις

Καθώς βρισκόμαστε στο τέλος Νοεμβρίου, το Φαλακρό όρος της Δράμας έχει ήδη δεχτεί τις πρώτες του χιονοπτώσεις για τη σεζόν, με αποτέλεσμα οι κορυφές του να έχουν ασπρίσει (π.χ. η κορυφή του Προφήτη Ηλία).

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας και συντήρησης για την επερχόμενη χειμερινή περίοδο.

  • Συντηρήσεις: Πραγματοποιούνται εργασίες στον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, βελτιώσεις στα κτηριακά συγκροτήματα (όπως το σαλέ στην κορυφή), και συντήρηση αναβατήρων, συμπεριλαμβανομένης της τετραθέσιας καρέκλας και του λιφτ του “Παππού”, τα οποία έχουν επαναλειτουργήσει από πέρσι, μετά από απραξία χρόνων

  • Προσδοκίες: Υπάρχει αισιοδοξία για μια δυνατή σεζόν, ειδικά μετά την περσινή επιτυχία, όπου το κέντρο προσέλκυσε επισκέπτες ακόμα και από γειτονικές χώρες όπως η Βουλγαρία, λόγω της λογικής τιμολογιακής πολιτικής που εφάρμοσε.

  • Γενικά Χαρακτηριστικά: Το Φαλακρό είναι γνωστό για το μεγάλο υψόμετρό του (1.620μ. – 2.232μ.) και την εξαιρετική ποιότητα χιονιού του, με συνολικά 20 χιλιόμετρα πιστών.


Πρόγνωση Χιονιού

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, το Φαλακρό αναμένεται να δεχτεί νέες χιονοπτώσεις τις επόμενες ημέρες (π.χ. αναφορές για πρόβλεψη σημαντικής χιονόπτωσης σήμερα Παρασκευή 28 Νοεμβρίου το απόγευμα).

Αυτή η πρώιμη εμφάνιση του χιονιού δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια καλή χειμερινή περίοδο για το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΝΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΕΣ ΕΔΩ


Δημοσιεύτηκε στις

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.