Χρονόμετρο

  Υπάρχουν και δήμαρχοι που δεν σηκώνουν εκβιασμούς

  Δημοσιεύτηκε στις

  Το έχουμε ξαναγράψει ότι αν υπάρχει ένας δήμαρχος που τιμάει τον τόπο του και ανεβάζει ψηλά το αξίωμα του, είναι ο Κώστας Χατζηεμμανουήλ στη Θάσο, ο οποίος όχι μόνο πρόσφερε και προσφέρει στον τόπο του πάρα πολύ σημαντικό έργο, όχι μόνο έχει ξεχωρίσει για την ανιδιοτελή προσφορά του στο αγαπημένο του νησί, όχι μόνο ξεχωρίζει για την παιδεία του και τον υψηλό δείκτη αντίληψης και νοημοσύνης, αλλά και πάνω απ’ όλα, ξεχωρίζει για την ηθική του ακεραιότητα και την πίστη του στα ιδανικά της χρηστής διοίκησης. Τι άλλο θέλουν εκεί στην Θάσο για να πουν την Κυριακή ότι το νησί έχει δήμαρχο και αυτός είναι ο Κώστας Χατζηεμμανουήλ;

   

  Και επειδή λόγια χωρίς τεκμηρίωση δεν έχουν καμία αξία, συνεχίζω με την ουσία του σχολίου, ο δήμαρχος Θάσου κ. Χατζηεμμανουήλ τόλμησε να πετάξει εκτός του συνδυασμού του, δυο υποψήφιους που του ζητούσαν να τους «χαρίσει» ο δήμος την δημοτική έκταση που διεκδικούσαν. Ιδού και η σχετική ανάρτηση στην σελίδα του κ. Χατζηεμμανουήλ.

   

  «Ο συνδυασμός μας ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΣΟ έχει αδιαπραγμάτευτες αρχές και έναν κώδικα αξιών, που αποδεδειγμένα τηρείται ανυποχώρητα. Δεν αποδέχθηκε και δεν θα αποδεχθεί υποψηφιότητες με ανταλλάγματα και μάλιστα τέτοια που θα μπορούσαν να θέσουν εν αμφιβόλω περιουσιακά συμφέροντα του Δήμου.

  Η άρνηση μας να θέσουμε ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, να αποφασίσει ότι ο Δήμος δεν διεκδικεί μια έκταση, που έχει χαρακτηριστεί ως δημοτική δασική, αλλά ότι ανήκει σε κάποια κυρία, η οποία είχε δηλώσει -και το ανακοινώσαμε- πως θα συμμετέχει ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο συνδυασμό μας, ο δε σύζυγος της ως υποψήφιος σύμβουλος για το Συμβούλιο της Κοινότητας Θεολόγου, είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσουν και οι δυο και, όπως πληροφορηθήκαμε, να αναζητούν στέγη σε άλλο συνδυασμό.

  Άραγε, από το νέο συνδυασμό δεν θα ζητήσουν ανταλλάγματα; Εμείς τους ευχόμαστε … καλή τύχη.»

   


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.