Χρονόμετρο

  Υπάρχουν και σοβαρές παρουσίες

  Δημοσιεύτηκε στις

  Για να είμαι ειλικρινής, επειδή επαγγελματικά είμαι υποχρεωμένος να συναναστρέφομαι, συχνά με πολιτικούς, εκείνο που μου προκαλούν οι περισσότεροι, είναι ένα έντονο συναίσθημα πλήξης αλλά και θλίψης, για την τεράστια κενότητα που χαρακτηρίζει, τα λόγια τους. Πολλές φορές σκέπτομαι το ποιοι άνθρωποι τους επιλέγουν με τη ψήφο τους, αυτούς τους ανθρώπους, που με τις αποφάσεις τους καθορίζουν την ζωή μας; Δεν αναφέρομαι σε ένα συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, ο χαρακτηρισμός είναι γενικός και καλύπτει ολόκληρο το πολιτικό φάσμα.

   

  Εκεί όμως που το πρόβλημα γίνεται ιδιαίτερα έντονο, είναι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η σχέση που πρέπει να έχει ένας δήμαρχος με τον τόπο του, πρέπει να χαρακτηρίζεται από ανιδιοτελή αγάπη. Αυτό το συναίσθημα είναι που του δίνει την δύναμη να προχωράει – παρά τις όποιες αντιξοότητες – για να κάνει πράξη το όραμά του. Γιατί χωρίς όραμα είναι ένας απλός διαχειριστής, που απλά βρίσκεται λίγο πιο πάνω από ένα δημόσιο υπάλληλο. Η στήλη είναι χώρος κριτικής και πολύ φορές σκληρής, αλλά δεν μπορώ να μην εκφράσω τον θαυμασμό μου για τον δήμαρχο Θάσου Κώστα Χατζηεμμανουήλ που σε τηλεοπτική εμφάνιση, στην εκπομπή ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ του συναδέλφου Γιάννη Χατζηεμμανουήλ κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μου, αν και δεν έχουμε δεσμούς με τη Θάσο, γιατί από τις πρώτες κουβέντες σε πείθει ότι έχει όραμα, πάθος για το νησί του και διάθεση προσφοράς.

  Ίσως να είναι στο πιο ώριμο σημείο της δημαρχιακής του θητείας και έτοιμος να κάνει πολύ μεγάλα πράγματα για τη Θάσο. Είναι ο δήμαρχος που αξίζει ένα νησί με την ιστορία της Θάσου.


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.