Χρονόμετρο

  Η υπόθεση των τεσσάρων δολοφονιών:Αύριο στη Δράμα η δίκη του Ανδ. Χτενά

  Δημοσιεύτηκε στις

  Για το τριπλό φονικό στην Καλλιράχη και για τη δολοφονία Σιδηρόπουλου κατηγορείται ο 57χρονος επιχειρηματίας – «Αθώος ο πελάτης μου, μόνο ενδείξεις το κατηγορητήριο», αναφέρει για τα νέα στοιχεία ο συνήγορος υπεράσπισης

  Αύριο Παρασκευή στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Δράμας εκδικάζεται η υπόθεσης της τριπλής ανθρωποκτονίας των Γκουλούση, Χαλκίδη, Αθανασά, τον Ιούνιο του 2001 στην Καλλιράχη Θάσου και της υπόθεσης της δολοφονίας του επιχειρηματία Γιώργου Σιδηρόπουλου, τον Ιούλιο του 2002 στην Καβάλα.

  Κατηγορούμενος για τις τέσσερις αυτές ανθρωποκτονίες είναι ο 57χρονος επιχειρηματίας Ανδρέας Χτενάς, που κρατείται προσωρινά από τον Φεβρουάριο στις φυλακές Λαρίσης.

  Τόσο ο Ανδ. Χτενάς όσο και οι συνήγοροι υπεράσπισής του επαναλαμβάνουν ότι ο κατηγορούμενος είναι αθώος και δεν έχει καμία εμπλοκή με τις υποθέσεις των τεσσάρων δολοφονιών.

  Ο ένας εκ των τριών συνηγόρων υπεράσπισης του Ανδ. Χτενά, Μανώλης Βονικάκης, ανέφερε στο «Χ» ότι «τα καινούρια στοιχεία της δικογραφίας δεν αποτελούν αποδείξεις ενοχής του πελάτη μου. Αντιθέτως, τονίζω ότι είναι μόνο ενδείξεις. Δε θα ασχοληθώ με τα δημοσιεύματα που έχουν βγει κατά καιρούς, τα οποία και θεωρώ ανοησίες. Οι ενδείξεις είναι σχετικά με τις βαλλιστικές και κάποια άλλα στοιχεία, που θα εξεταστούν κατά τη διάρκεια της δίκης».

  Το τριπλό έγκλημα είχε διαπραχθεί στις 16 Ιουνίου 2001, με θύματα τον 55χρονο υπάλληλο της τοπογραφικής υπηρεσίας Καβάλας Γιώργο Χαλκίδη, τον 48χρονο υπάλληλο της πολεοδομίας Καβάλας, Γιάννη Κουλούση και τον 49χρονο εργολάβο οικοδομών και στέλεχος της βιομηχανίας ζάχαρης, Κυριάκο Αθανασά.

  Οι τρεις άνδρες είχαν πυροβοληθεί από δύο όπλα, καθώς στο σημείο βρέθηκαν δέκα κάλυκες των 9 χιλιοστών, ενώ σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, οι δύο εξ αυτών πυροβολήθηκαν με δύο σφαίρες στο κεφάλι στο μπαλκόνι του σπιτιού και ο τρίτος με δύο σφαίρες στην πλάτη και μία στο κεφάλι στον ελαιώνα του εξοχικού στην προσπάθειά του να διαφύγει.

  Έναν χρόνο αργότερα, στις 27 Ιουλίου 2002, δολοφονήθηκε με παρόμοιο τρόπο ο επιχειρηματίας ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων, Γιώργος Σιδηρόπουλος, στην Καβάλα. Οι δράστες είχαν αρπάξει με τη βία το θύμα τους. Τον είχαν δέσει χειροπόδαρα και τον είχαν βάλει μέσα σε πορτμπαγκάζ αυτοκινήτου προκειμένου να τον «τσιμεντώσουν» και να τον πετάξουν στη θαλάσσια περιοχή της Καλαμίτσας.Το υποψήφιο θύμα χάρη στη μεγάλη σωματική δύναμη είχε καταφέρει να λυθεί, να ανοίξει το πορτμπαγκάζ και να προσπαθήσει να διαφύγει, ωστόσο ο δράστης τον καταδίωξε και τον εκτέλεσε με τέσσερις σφαίρες.

  Δ.Μ.


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.