Χρονόμετρο

    Χρηματοκιβώτια: πρακτικές και ασφαλείς λύσεις για την οικονομική μας διαχείριση

    Δημοσιεύτηκε στις

    Από την έλευση των capital controls και μετά, με τις τράπεζες να έχουν χάσει την παλιά τους αίγλη και την ανασφάλεια να έχει κυριεύσει κάθε νοικοκυριό, το δίλημμα «στο στρώμα ή στην τράπεζα;» ουκ ολίγες φορές έχει βγάλει νικητή το πρώτο!

    Εκείνο όμως που έχει ανάγκη κάθε σπίτι είναι ένας ασφαλής αποθηκευτικός χώρος, τόσο απαραβίαστος όσο και η τράπεζα, αλλά παράλληλα και τόσο πρακτικός ώστε να έχουμε στα χέρια μας τα χρήματά μας πολύ πιο γρήγορα. Τα χρηματοκιβώτια που διατίθενται τόσο από εμάς την Άμεση Κλειδοτεχνική όσο και γενικότερα στο εμπόριο, σε κάθε μέγεθος και επίπεδο ασφάλειας, είναι σίγουρα κάτι πολύ περισσότερο από ένα «μεταλλικό πορτοφόλι», ενώ εξυπηρετούν και μεγαλύτερες ανάγκες, όπως τις απαιτήσεις ενός καταστήματος ή μιας επιχείρησης. Τα κέρδη ή η μισθοδοσία π.χ. μιας επιχείρησης δεν μπορεί να είναι εκτεθειμένα οπουδήποτε.

    Οι δύο κύριες κατηγορίες χρηματοκιβωτίων είναι τα εντοιχιζόμενα και τα χρηματοκιβώτια δαπέδου. Τα πρώτα ουσιαστικά χτίζονται μέσα στον τοίχο, κάτι που κάνει δυσχερέστερη κάθε προσπάθεια διάρρηξής του, αν και το βάθος εντοιχισμού δεν πρέπει να είναι ποτέ πολύ μεγάλο, π.χ. πάνω από 25 εκατοστά.
    Η δεύτερη κατηγορία, πάλι, περιλαμβάνει χρηματοκιβώτια που είναι βιδωμένα είτε στον τοίχο είτε στο δάπεδο, κάτι που καθιστά τη μετακίνησή τους ουσιαστικά αδύνατη, και αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της κατηγορίας.

    Μια πολύ σημαντική παράμετρος που πρέπει να λαμβάνει κανείς υπόψη του είναι η χορήγηση πιστοποιητικού από την εταιρεία στον πελάτη, αφού χάρη σε αυτές τις πιστοποιήσεις διεθνών προτύπων εξασφαλίζονται η ποιότητα, η αντοχή και η αντίσταση που προβάλλει το προϊόν σε κάθε προσπάθεια παραβίασής του. Έμφαση πρέπει να δίδεται και στην ύπαρξη πυρίμαχων υλικών για την κατασκευή του, γιατί δεν είναι απίθανο να χαθούν χρήματα ή πολύτιμα αντικείμενα λόγω κάποιας πυρκαγιάς ή άλλης φυσικής αιτίας. Όταν ένα χρηματοκιβώτιο δεν φέρει τέτοια πιστοποίηση, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε δύσπιστοι και να απαιτούμε εγγυήσεις για τη λειτουργικότητά του από τον πωλητή του.
    Υπάρχει μια ακόμη σειρά χρηματοκιβωτίων για ειδικές χρήσεις, όπως είναι αυτά που φυλάσσουν κλειδιά (κλειδοθήκες), αυτά που προστατεύουν έγγραφα, λάπτοπ, όπλα, σπάνιους λίθους ή ευρήματα κ.ά. Υπάρχουν ακόμη τα βαρέος τύπου χρηματοκιβώτια, τα ενισχυμένα με διπλά τοιχώματα, τα υψηλής ασφάλειας από χάλυβα, χαλκό ή τιτάνιο, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα μικρότερα, που καλύπτουν τις ανάγκες ενός νοικοκυριού.

    Κάποια από αυτά μάλιστα είναι και εντέχνως κατασκευασμένα ώστε όποιος τα βλέπει να μην καταλαβαίνει καν ότι πρόκειται για χρηματοκιβώτια, αφού θυμίζουν βιβλία, ηχεία, βάζα ή άλλα οικιακά αντικείμενα.
    Τέλος, υπάρχουν και τα κιβώτια φύλαξης λογισμικού, που είναι πυράντοχα και η χρησιμότητά τους είναι ανυπολόγιστη, αν σκεφτεί κανείς πως η τεχνογνωσία και τα επιχειρηματικά μυστικά μιας εταιρείας ίσως αξίζουν πολύ περισσότερο και από τα ίδια τα αποθεματικά της σε χρήμα.

    Πάντως, ό,τι κι αν θέλει να φυλάξει κανείς, είτε πρόκειται για ιδιώτη είτε για επιχείρηση, ο κλάδος που ασχολείται με την πώληση χρηματοκιβωτίων έχει τη λύση για κάθε ανάγκη και προσφέρει ανταγωνιστικές τιμές ώστε ο καθένας να έχει πρόσβαση σε μια υπηρεσία που δεν είναι πολυτέλεια αλλά αδιαπραγμάτευτη ανάγκη, ειδικά σήμερα που η μικρή και η μεγάλη εγκληματικότητα έχουν «χτυπήσει ταβάνι», απειλώντας ζωές και περιουσίες.

     

    Πηγή πληροφοριών: https://www.keysafe.gr/blog-headlines/articles/blogart9


    Δημοσιεύτηκε στις 0

    Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.