Χρονόμετρο

  Νέα υπόθεση υπεξαίρεσης στο Θ.Χ.Π. Δράμας

  Δημοσιεύτηκε στις

  Τα χρήματα «έκαναν φτερά» το τελευταίο 9μηνο από το χρηματοκιβώτιο, με δράστη την 50χρονη οικονομική διαχειρίστρια του παραρτήματος  Μ. Φιλιππίδου: «Καμία ανοχή σε παράνομες πράξεις»  

   

  «Λερναία Ύδρα» αποδεικνύονται τα προβλήματα στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων της Δράμας, καθώς εντοπίστηκε ακόμη ένα κρούσμα κατάχρησης, αυτή τη φορά ύψους 170.000 ευρώ, με δράστη την 50χρονη διαχειρίστρια, η οποία συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής (13/9) από τις αστυνομικές αρχές.

   

  Τους τελευταίους εννέα μήνες η 50χρονη υπεξαίρεσε τμηματικά από το χρηματοκιβώτιο του παραρτήματος το ποσό των 170.000 ευρώ, με την καταγγελία για την υπόθεση υπεξαίρεσης να γίνεται από μέλος του διοικητικού συμβουλίου του παραρτήματος Θ.Χ.Π.

   

  Η 50χρονη διαχειρίστρια συνελήφθη από άνδρες του τμήματος ασφαλείας Δράμας και κατά την διάρκεια της ανάκρισης παραδέχθηκε την κλοπή. Αποτελούσε πρόσωπο υπεράνω υποψίας, καθώς η ίδια ήταν που είχε ανακαλύψει παρατυπίες στα οικονομικά στο αμέσως προηγούμενο συμβάν υπεξαίρεσης τον περασμένο Γενάρη, όταν υπάλληλος του παραρτήματος, μετά από έρευνα του τελευταίου τριμήνου του 2013 διαπιστώθηκε να έχει κάνει υπεξαίρεση 41.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη γειτονική Δράμα, η 50χρονη που κατηγορείται για υπεξαίρεση 170.000 ευρώ είχε εθιστεί στα τυχερά παιχνίδια, ενώ άλλες πηγές κάνουν λόγο για τακτικές επισκέψεις της στα καζίνο γειτονικών περιοχών και βαλκανικών χωρών, ενώ για τη συγκεκριμένη υπόθεση οι αστυνομικές αρχές ερευνούν εμπλοκή κι άλλων προσώπων.

   

  Η 50χρονη μετά την πρώτη κατάθεση της αφέθηκε ελεύθερη με απόφαση εισαγγελέα και θα παραπεμφθεί στον ανακριτή.

   

  Μ. Φιλιππίδου: «Καμία ανοχή σε παράνομες πράξεις»

   

  Χθες το πρωί, συνεδρίασε εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υπό την πρόεδρο Μαρίνα Φιλιππίδου, η οποία ανέφερε στο «Χ» ότι «μετά το συμβάν του περασμένου Γενάρη, η οικονομική διαχείριση γίνεται στην Καβάλα, όπου είναι η έδρα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. Στη Δράμα, η συγκεκριμένη υπάλληλος ήταν αυτή που αντικατέστησε τον προηγούμενο, που είχε βρεθεί να έχει κάνει υπεξαίρεση και το μόνο που είχε να κάνει ήταν να λαμβάνει τα εντάλματα των συντάξεων που εγκρίνονταν από τις επιτροπές για τους παραμένοντες στο Θ.Χ.Π. Υπενθυμίζω ότι συνεχίζεται η έρευνα για το προηγούμενο συμβάν υπεξαίρεσης των 41.000 ευρώ.

   

  Μετά από διάφορα έγγραφα, διαπιστώσαμε ότι έγινε και νέα υπεξαίρεση. Ενημέρωσα αμέσως την εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας. Η υπάλληλος ισχυρίστηκε αρχικώς ότι τα χρήματα κλάπηκαν και ακολούθως ζήτησα τη συνδρομή της αστυνομίας, η οποία δεν διαπίστωσε παραβίαση στο χρηματοκιβώτιο, για να φτάσουμε στην Παρασκευή (13/9), όταν η υπάλληλος ομολόγησε πρώτα σε εμένα και ακολούθως στην Ασφάλεια Δράμας ότι ήταν αυτή έπαιρνε τα χρήματα. Μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ., αποφασίσαμε ότι θα καταθέσουμε αγωγή για να διεκδικήσουμε τα χρήματα, θα ανατεθεί σε δικηγόρο η έρευνα για να δημευτεί η προσωπική της περιουσία, ώστε να μην έχει απώλειες το δημόσιο, η υπάλληλος κλήθηκε σε απολογία και την Παρασκευή, θα στείλουμε την υπόθεσή της στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και θα τεθεί αμέσως σε αργία».

   

  Η κ. Φιλιππίδου συμπλήρωσε ότι όπως και στο προηγούμενο συμβάν, έτσι και σε αυτή την περίπτωση, όλα τα στοιχεία δόθηκαν αμέσως στο φως, καθώς «η διοίκησή μας δεν θα δείξει ποτέ καμία ανοχή σε παράνομες πράξεις».   Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.