Χρονόμετρο

  «Δεν μπορούμε να γίνουμε «”τουαλετοφύλακες”»

  Δημοσιεύτηκε στις

  Απάντηση Χεριστανίδη για το περιστατικό που κατήγγειλε το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, για τον έλεγχο κλιμακίου σε τρία σχολεία της πόλης, σχετικά με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

   

  Πανελλαδικές διαστάσεις πήρε η έφοδος που επιχείρησε σε τρία λύκεια της Καβάλας μεικτό συνεργείο, αποτελούμενο από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Υγείας και έναν αστυνομικό με πολιτική περιβολή. Η επιχείρηση εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου είχε προειδοποιητικό χαρακτήρα, όμως σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Καβάλας, που έκανε λόγο για ελέγχους μετά από εντολή του εισαγγελέα.

  Όπως καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, το κλιμάκιο «μπούκαρε» στις τουαλέτες των μαθητών και έπιασε αρκετούς να καπνίζουν και ενημέρωσε ότι η επιχείρηση είχε μεν προειδοποιητικό χαρακτήρα, όμως σε περίπτωση που επαναληφθεί το φαινόμενο, θα επιβληθούν πρόστιμα και θα γίνουν πειθαρχικές διώξεις τόσο των διευθυντών, όσο και των εκπαιδευτικών.
  Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Καβάλας τονίζει στην ανακοίνωσή του ότι «υπεύθυνοι για την ομαλή λειτουργία των σχολείων είναι οι εκπαιδευτικοί και ο σύλλογος διδασκόντων, ο διευθυντής του σχολείου σε συνεργασία με τους γονείς και τους μαθητές. Ειδικά για το θέμα του τσιγάρου αρμόδιοι είναι επίσης η διεύθυνση Υγείας του νομού και οι διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Κανείς άλλος δεν έχει λόγο γι’ αυτό, πόσο μάλλον ο εισαγγελέας και η αστυνομία».
  «Ας μην μεγιστοποιούμε την κατάσταση. Πράγματι ένα μεικτό συνεργείο έκανε έλεγχο στα σχολεία για την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου. Το σωστότερο θα ήταν να ζητήσουν να εισέλθουν, αφού πρώτα θα ενημέρωναν τους διευθυντές των τριών σχολείων. Πάντως, ο αστυνομικός του κλιμακίου φορούσε πολιτικά και ίσως είμαστε υπερευαίσθητοι με την είσοδο σωμάτων ασφαλείας σε εκπαιδευτικούς χώρους. Μάλιστα, στο ένα από τα τρία σχολεία, που βρέθηκαν μαθητές να καπνίζουν, τους τόνισαν τις επιβλαβείς ιδιότητες του καπνίσματος και τίποτε περισσότερο. Οι διευθυντές και οι καθηγητές δεν μπορούν να ελέγχουν τους μαθητές σε όλους τους χώρους του σχολείου ούτε να γίνουν “τουαλετοφύλακες”», σημείωσε με νόημα ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γιώργος Χεριστανίδης.

  Αξίζει, πάντως, να αναφερθεί ότι το ίδιο κλιμάκιο έκανε έφοδο και στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, όπου στο σύνολό τους διαπίστωσαν ότι τηρείται ο αντικαπνιστικός νόμος, πλην ενός ορόφου, όπου η μυρωδιά του καπνού ήταν αισθητή από τους διαδρόμους, με τους υπεύθυνους της ομάδας ελέγχου να κάνουν αυστηρές συστάσεις.
  Δ.Μ.

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.